Recept
« Terug naar recepten
Oosterscheldepaling geglaceerd met stokvisbouillon
PT45M
Oosterscheldepaling geglaceerd met stokvisbouillon
Een heerlijk oosterscheldepaling geglaceerd met stokvisbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterscheldepaling geglaceerd met stokvisbouillon te bereiden
Breng de witte wijn met de stokvisbouillon en de overige ingrediënten aan de kook. Voeg de paling in mootjes gesneden toe en laat deze samen met het vocht 10 tot 15 minuten inkoken.
De paling uit de pan halen en het vocht verder inkoken tot stroopdikte. De mootjes paling in een koekenpan met de stroop goed warm maken en glaceren.
Kook de aardappelen en prak ze.
Bak de spekjes uit en meng met de geprakte aardappel. Leg een hoopje aardappelmengsel in een blaadje sla en vouw dicht.
Dresseer de geglaceerde mootjes paling op een warm bord. Leg hierbij een stukje uitgebakken bacon, een takje bieslook en het sla/aardappelrolletje.
De paling uit de pan halen en het vocht verder inkoken tot stroopdikte. De mootjes paling in een koekenpan met de stroop goed warm maken en glaceren.
Kook de aardappelen en prak ze.
Bak de spekjes uit en meng met de geprakte aardappel. Leg een hoopje aardappelmengsel in een blaadje sla en vouw dicht.
Dresseer de geglaceerde mootjes paling op een warm bord. Leg hierbij een stukje uitgebakken bacon, een takje bieslook en het sla/aardappelrolletje.