KookJij

Oosterscheldepaling geglaceerd met stokvisbouillon

Een heerlijk oosterscheldepaling geglaceerd met stokvisbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterscheldepaling geglaceerd met stokvisbouillon te bereiden

Breng de witte wijn met de stokvisbouillon en de overige ingrediënten aan de kook. Voeg de paling in mootjes gesneden toe en laat deze samen met het vocht 10 tot 15 minuten inkoken.
De paling uit de pan halen en het vocht verder inkoken tot stroopdikte. De mootjes paling in een koekenpan met de stroop goed warm maken en glaceren.
Kook de aardappelen en prak ze.
Bak de spekjes uit en meng met de geprakte aardappel. Leg een hoopje aardappelmengsel in een blaadje sla en vouw dicht.
Dresseer de geglaceerde mootjes paling op een warm bord. Leg hierbij een stukje uitgebakken bacon, een takje bieslook en het sla/aardappelrolletje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst