Recept
« Terug naar recepten
Oosterse bruinebonensoep
PT45M
Oosterse bruinebonensoep
Een heerlijk oosterse bruinebonensoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse bruinebonensoep te bereiden
Snij het vlees in dobbelsteentjes.Zet die op in ruim een 1/2 liter water met het blok boemboe bali.
Snipper een ui,een teen knoflook,snij de paprika in reepjes en de prei in dikke ringen.Voeg dit toe aan de soep en laat het geheel 30 min. zachtjes koken.
Pureer de bonen uit het blik.
Hak de bladselderij fijn.Voeg de bonenpuree en de selderij toe aan de soep.
Snij de overgebleven ui in ringen en snipper de knoflook.Fruit ze in een eetl boter of margarine zachtjes glazig.
Voeg de trassi toe en laat alles zachtjes bruin bakken.
Roer de uimassa met 3 eetlepels ketjap door de soep.
Geef bij de soep stokbrood.
Snipper een ui,een teen knoflook,snij de paprika in reepjes en de prei in dikke ringen.Voeg dit toe aan de soep en laat het geheel 30 min. zachtjes koken.
Pureer de bonen uit het blik.
Hak de bladselderij fijn.Voeg de bonenpuree en de selderij toe aan de soep.
Snij de overgebleven ui in ringen en snipper de knoflook.Fruit ze in een eetl boter of margarine zachtjes glazig.
Voeg de trassi toe en laat alles zachtjes bruin bakken.
Roer de uimassa met 3 eetlepels ketjap door de soep.
Geef bij de soep stokbrood.
Marga zegt:
Voor herhaling vatbaar :)