KookJij

Oosterse dipsauzen

Een heerlijk oosterse dipsauzen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 565 kCal energie
10 Gram eiwit
47 Gram vet
21 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron: Lekker doen week 11 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse dipsauzen te bereiden

Houmous:
Giet de kikkererwten af, bewaar het vocht.
Pureer ze met knoflook, citroensap, sesampasta, olijfolie, komijn, peper en zout naar smaak tot een grove puree.
Voeg eventueel een beetje kikkererwtenvocht toe.

Baba Ganoush:
Verwarm de ovengrill.
Leg de aubergines (schilkant boven) op aluminiumfolie op een rooster.
Rooster ze 15 tot 20 min, tot de schil rimpelig en het vruchtvlees zacht is.
Verhit 4 eetlepels olijfolie, fruit de versnipperde uien. Voeg knoflook toe, samen met peper en zout naar smaak.
Schep het vruchtvlees uit de aubergines en pureer dit met het uimengsel, citroensap en de rest van de olijfolie tot een glad mengsel.
Bestrooi met koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst