Recept
« Terug naar recepten
Oosterse dipsauzen
PT35M
Oosterse dipsauzen
Een heerlijk oosterse dipsauzen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
565 kCal energie
10 Gram eiwit
47 Gram vet
21 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
47 Gram vet
21 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Lekker doen week 11 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse dipsauzen te bereiden
Houmous:
Giet de kikkererwten af, bewaar het vocht.
Pureer ze met knoflook, citroensap, sesampasta, olijfolie, komijn, peper en zout naar smaak tot een grove puree.
Voeg eventueel een beetje kikkererwtenvocht toe.
Baba Ganoush:
Verwarm de ovengrill.
Leg de aubergines (schilkant boven) op aluminiumfolie op een rooster.
Rooster ze 15 tot 20 min, tot de schil rimpelig en het vruchtvlees zacht is.
Verhit 4 eetlepels olijfolie, fruit de versnipperde uien. Voeg knoflook toe, samen met peper en zout naar smaak.
Schep het vruchtvlees uit de aubergines en pureer dit met het uimengsel, citroensap en de rest van de olijfolie tot een glad mengsel.
Bestrooi met koriander.
Giet de kikkererwten af, bewaar het vocht.
Pureer ze met knoflook, citroensap, sesampasta, olijfolie, komijn, peper en zout naar smaak tot een grove puree.
Voeg eventueel een beetje kikkererwtenvocht toe.
Baba Ganoush:
Verwarm de ovengrill.
Leg de aubergines (schilkant boven) op aluminiumfolie op een rooster.
Rooster ze 15 tot 20 min, tot de schil rimpelig en het vruchtvlees zacht is.
Verhit 4 eetlepels olijfolie, fruit de versnipperde uien. Voeg knoflook toe, samen met peper en zout naar smaak.
Schep het vruchtvlees uit de aubergines en pureer dit met het uimengsel, citroensap en de rest van de olijfolie tot een glad mengsel.
Bestrooi met koriander.