Recept
« Terug naar recepten
Oosterse groenteballetjes
PT35M
Oosterse groenteballetjes
Een heerlijk oosterse groenteballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse groenteballetjes te bereiden
Maak de groenten schoon en was ze. Rasp de wortel, selderij en bloemkool grof in de keukenmachine met raspplaat. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de savooienkoolbladeren in dunne reepjes en de jonge uitjes in fijne ringetjes.
Bereidingswijze
20 minuten
Doe alle groenten in een grote kom, voeg taugé, knoflook, koriander, sojasaus en de kruiden toe en meng het geheel zorgvuldig. Roer afwisselend de eieren en de bloem erdoor. Laat het groentedeeg 30 minuten rusten, controleer hierna of het deeg kneedbaar is. Als dit niet het geval is, meng er dan nog wat bloem door. Verhit ruim olie tot 175° C in diepe pan of wok. Schep een beetje deeg op een eetlepel, vorm balletjes en bak ze in het hete frituurvet in circa 6 minuten bruin en knapperig. Bak niet te veel balletjes in één keer, omdat de olie anders te veel afkoelt. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de balletjes met een hartige zoetzure saus of met een yoghurtsaus
Bereidingswijze
20 minuten
Doe alle groenten in een grote kom, voeg taugé, knoflook, koriander, sojasaus en de kruiden toe en meng het geheel zorgvuldig. Roer afwisselend de eieren en de bloem erdoor. Laat het groentedeeg 30 minuten rusten, controleer hierna of het deeg kneedbaar is. Als dit niet het geval is, meng er dan nog wat bloem door. Verhit ruim olie tot 175° C in diepe pan of wok. Schep een beetje deeg op een eetlepel, vorm balletjes en bak ze in het hete frituurvet in circa 6 minuten bruin en knapperig. Bak niet te veel balletjes in één keer, omdat de olie anders te veel afkoelt. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de balletjes met een hartige zoetzure saus of met een yoghurtsaus
vanhandenhoven zegt: