Recept
« Terug naar recepten
Oosterse noedelsoep
PT35M
Oosterse noedelsoep
Een heerlijk oosterse noedelsoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse noedelsoep te bereiden
Verhit in een soeppan de olie en bak hierin de kipfilet met de shii-takes tot ze sterk geuren. Schenk de fond erbij en voeg de gemberwortel, de knoflook en 200 ml water toe. Breng tegen de kook aan en laat 15 minuten zachtjes trekken. Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de paksoibladeren in dunne repen en de stengels in repen. Haal de knoflook en de gemberwortel uit de soep. Breng de soep pittig op smaak met vissaus en peper en zout en voeg de paksoistelen en de bosui toe. Laat de soep 3 minuten zachtjes koken, draai het vuur uit en schep het paksoiblad door de soep. Schep de soep in wijde kommen.