Recept
« Terug naar recepten
Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met vel en een stamppotje met zuurkool en een dragonjus
PT35M
Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met vel en een stamppotje met zuurkool en een dragonjus
Een heerlijk op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met vel en een stamppotje met zuurkool en een dragonjus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met vel en een stamppotje met zuurkool en een dragonjus te bereiden
Zet de aardappelen op met koud water en breng aan de kook. Kook ze tot ze goed gaar zijn.
Zet de zuurkool zachtjes op met de gembersiroop en de riesling. Doe de deksel op de pan. Roer regelmatig door zodat de zuurkool regelmatig warm wordt.
Portioneer de kabeljauwhaasjes in 4 gelijke stukken. Met de draad mee snijden. Kruid ze aan weerszijde met zout en peper.
Bak de plakjes bacon in een koekenpan tot ze aan weerszijde lichtbruin en krokant zijn. Leg ze op vetvrij papier en houdt ze warm in de oven. Deze dienen later als garnituur.
Bak daarna in de zelfde pan met een beetje roomboter de kabeljauwhaasjes op de huid en schep er halverwege wat van het braadvocht overheen. Voor extra smaak kun je wat takjes van de dragon meebakken.Na 5 min. vuur uit en deksel op de pan en nagaren in de oven. Héél zachtjes. Ongeveer 55 graden. Dan worden ze niet te droog.
Aardappelen afgieten en stampen met roomboter en warme melk. Vermengen met de zuurkool en wat dragonblaadjes. Breng op smaak met zout en peper.
Zet de zuurkool zachtjes op met de gembersiroop en de riesling. Doe de deksel op de pan. Roer regelmatig door zodat de zuurkool regelmatig warm wordt.
Portioneer de kabeljauwhaasjes in 4 gelijke stukken. Met de draad mee snijden. Kruid ze aan weerszijde met zout en peper.
Bak de plakjes bacon in een koekenpan tot ze aan weerszijde lichtbruin en krokant zijn. Leg ze op vetvrij papier en houdt ze warm in de oven. Deze dienen later als garnituur.
Bak daarna in de zelfde pan met een beetje roomboter de kabeljauwhaasjes op de huid en schep er halverwege wat van het braadvocht overheen. Voor extra smaak kun je wat takjes van de dragon meebakken.Na 5 min. vuur uit en deksel op de pan en nagaren in de oven. Héél zachtjes. Ongeveer 55 graden. Dan worden ze niet te droog.
Aardappelen afgieten en stampen met roomboter en warme melk. Vermengen met de zuurkool en wat dragonblaadjes. Breng op smaak met zout en peper.
Mijn kookverhaal (tineke van Meeuwen)
Serveren : Een bergje zuurkool op een bord. nog wat dragonblaadjes eroverheen besprenkelen, en een plakje bacon erin drukken. Leg er een stukje vis tegenaan en besprenkel met wat braadjus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
e ingrediënten passen heel goed samen.Mijn smaak papillen werken nu al :D. Ik wil het proberen ,ja! lijkt mij heerlijk..
nelleke zegt: