Recept
« Terug naar recepten
Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten
PT50M
Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten
Een heerlijk op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Op z'n vel gebakken roodbaars en spelt met zuiderse groenten te bereiden
Kook de spelt een half uur in gezouten water, giet af en spoel onder stromend water.
Bak de spelt in wat olijfolie met de fijngehakte sjalot en ham.
Meng de ingrediënten voor de saus.
Kruid de roodbaarsfilets aan beide kanten met peper en zout en bak ze kort in wat olijfolie.
Leg de roodbaarsfilet op het bord, schik de spelt en de groenten ernaast. Lepel er een beetje saus rond en werk af met olijfolie. Versier eventueel met stukjes gedroogde tomaat en groene aspergekoppen.
Bak de spelt in wat olijfolie met de fijngehakte sjalot en ham.
Meng de ingrediënten voor de saus.
Kruid de roodbaarsfilets aan beide kanten met peper en zout en bak ze kort in wat olijfolie.
Leg de roodbaarsfilet op het bord, schik de spelt en de groenten ernaast. Lepel er een beetje saus rond en werk af met olijfolie. Versier eventueel met stukjes gedroogde tomaat en groene aspergekoppen.