Recept
« Terug naar recepten
Opperdoezer Rondesoep met spekjes en lente-ui
PT30M
Opperdoezer Rondesoep met spekjes en lente-ui
Een heerlijk opperdoezer rondesoep met spekjes en lente-ui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop van Nes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opperdoezer Rondesoep met spekjes en lente-ui te bereiden
Kook de aardappelen in de bouillon gaar en pureer ze met een staafmixer of met een draaizeef. Doe de aardappelpuree terug in de bouillon, roer door en maak op smaak met peper en zout. Bak de spekjes krokant en doe ze in de soep evenals de lente-uitjes. Serveer in verwarmde diepe borden met een quenelle crème fraîche. Strooi er eventueel wat fijngeknipte bieslook over. Serveer met donker boerenbrood en gezouten roomboter. Laat voor een vegetarische soep de spekjes achterwege en vervang die door blokjes geblancheerde venkel. Tip: houdt wat aardappeltjes (100 gr.) over voordat u ze pureert. Ze kunnen in blokjes gesneden als garnituur voor de soep dienen.