Recept
« Terug naar recepten
Orah areh=indisch roerei
PT25M
Orah areh=indisch roerei
Een heerlijk orah areh=indisch roerei recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orah areh=indisch roerei te bereiden
Snij de uien , knoflook, kool, prei en selderie in stukjes. Fruit de uien en de knoflook, gehakt en trassie in een bodempje olie. Voeg nu de kruiden erbij. Nu worden de groenten en garnalen gebakken circa 5 minuten op matig vuur. Zet daarna het vuur wat groter en doe er dan de gemixte eieren bij. Roer het geheel goed door elkaar totdat de eieren gaar zijn. Dat is c.a. 10 minuten.
Susan van Ham zegt:
Slaolie
Knoflook
Sjalotjes
Trassi
Goela djawa
Asem
Gedroogde garnaaltjes
Spitskool
Roosjes bloemkool
Rode paprika
Taugé
Verse Hollandse garnaaltjes
Verse garnalen in een knoflooksaus
Week de gedroogde garnalen in en een half kopje water .
Fruit de zeer fijn gesneden knoflook en sjalotjes in de slaolie
( 2 eetlepels )
Prak de trassi er met een vork door ( goed over de bodem wrijven )
Giet het water met de gedroogde garnaaltjes erbij .
Doe dan in deze volgorde de bloemkoolroosjes, de paprika, spitskool, taugé en de beide soorten garnalen erbij.
Heel kort, al omscheppend wokken.
Afproeven met zout en peper.
NB
Alle groenten in hele dunne reepjes snijden, zodat de orah oreh een knapperige “bite“ heeft.
Het gerecht iets pittigs geven, dan sambal erbij doen, maar voordat de groenten erbij komen.
De verse garnalen pas op het allerlaatst erbij doen, zodat ze zacht blijven.