OPTIONEEL: Je kunt er nog bosui door roeren en wortel en/of spercieboontjes bij doen.
***
Hierbij kun je drinken : warme thee, bier of witte wijn. Ook een rosé wijn of een lichte, rode wijn kan aangenaam zijn, afhankelijk wat je er verder bij eet.
Recept
« Terug naar recepten
Orak Arik
PT40M
Orak Arik
Oorspronkelijk is orak arik een groentegerecht met roerei (orak arik kol telor). De letterlijke betekenis van orak arik is zoiets als "door elkaar geroerd" - "geroerbakt". Meestal wordt hiervoor gebruikt spitskool, witte kool en Chinese kool, wortel,spercieboontjes en eieren. Dit kan worden aangevuld met tofu, gehakt en/of garnalen. Dus een orak arik met kool, tofu en eieren heet dan : "orak arik tahu telor".
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orak Arik te bereiden
- In een flinke wadjan de olie verhitten en daarin de ui aanfruiten. Zodra de ui glazig wordt het gehakt er bij doen en vervolgens rul bakken.
- De knoflook er bij doen plus de kruiden plus de trassi en even omroeren.
- De garnaaltjes er bij doen en even omroeren.
- Dan de kool er bij doen en deze laten slinken. De kool moet wel iets knapperig blijven. Op smaak brengen met peper en dan het geklutste ei er bij gieten. Rustig blijven omroeren tot het ei goed is gestold en overal in en om zit