Recept
« Terug naar recepten
Oranje soep met kruiden
PT30M
Oranje soep met kruiden
Een heerlijk oranje soep met kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oranje soep met kruiden te bereiden
Fruit de ui aan in de olie.
Snijd de paprika's en voeg ze toe.
Kook de worteltjes 10 minuten en snijd ze fijn of pureer ze.
Doe ze bij het paprika-ui mengsel en bak kort mee. Doe dan de tomatenpuree erbij, 1 liter water en de bouillontabletten. laat even doorkoken.
Voeg er de gehaktballetjes bij en laat deze garen.
Voeg op het laatst de in schuine stukjes gesneden lenteuitjes erbij samen met de fijngehakte tuinkruiden.
Proef of er nog iets bij moet, bijv. wat balsamicoazijn of een scheutje chilisaus voor de pit.
Snijd de paprika's en voeg ze toe.
Kook de worteltjes 10 minuten en snijd ze fijn of pureer ze.
Doe ze bij het paprika-ui mengsel en bak kort mee. Doe dan de tomatenpuree erbij, 1 liter water en de bouillontabletten. laat even doorkoken.
Voeg er de gehaktballetjes bij en laat deze garen.
Voeg op het laatst de in schuine stukjes gesneden lenteuitjes erbij samen met de fijngehakte tuinkruiden.
Proef of er nog iets bij moet, bijv. wat balsamicoazijn of een scheutje chilisaus voor de pit.
AnnikaT zegt: