Recept
« Terug naar recepten
Oranjesoep
PT30M
Oranjesoep
Een heerlijk oranjesoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oranjesoep te bereiden
Bak in een (soep)pan de chorizo in de olie op matig vuur knapperig. Schep de vleesblokjes uit de pan en fruit de ui in het resterende bakvet. Voeg de gegrilde paprikastukken, de tomatenblokjes en de bouillon toe en verwarm het geheel 10 minuten op matig vuur. Neem de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer en voeg de gebakken chorizo en de snijbonen toe. Kook de soep op matig vuur circa 5 minuten tot de snijbonen in de soep beetgaar zijn. Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper en schep hem in 4 kommen. Strooi er wat peterselie over en serveer hem bijvoorbeeld met sneden witbrood
Gerrit Slijkhuis zegt: