Deze tekst sprak mij erg aan ...
Door de vereende, haast magische krachten van chocola, peper en gember. Gember prikkelt de papillen, peper houdt het vuur brandende.
En chocola doet je smelten. Het is een wonder.....Maar je moet er wel iets voor doen!
Recept
« Terug naar recepten
Orgasme van chocolade
PT30M
Orgasme van chocolade
Een heerlijk orgasme van chocolade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Claire Jaqeut & Marina Veuillet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orgasme van chocolade te bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C .
Beboter een bakvormpje en strooi er suiker in.
Zet het vormpje in de koelkast.
Breek de chocola in stukjes en leg vier blokjes apart.
Smelt de boter en de brokjes chocola in een pannetje op laag vuur.
Roer het mengsel door, haal het pannetje van het vuur en zet het apart.
Klop het eiwit stijf.
Klop de eierdooiers met 1 volle tl suiker tot een schuimend, lichtgeel mengsel.
Voeg de melk , de gezeefde bloem en een snufje zout toe.
Roer de gesmolten chocola erdoor. Schep het eiwitschuim er met een metalen lepel door.
Zet de gember, de pepers en 1 tl suiker met 60 ml water op in een pannetje.
Kook het mengsel in tot siroop. Haal het pannetje van het vuur en wacht tot de siroop iets is afgekoeld. Roer de blokjes chocola erdoor.
Zet het pannetje zo nodig op een laag pitje om de chocola goed te laten smelten ( dompel de chocola in geen geval in de hete siroop, want dan verbrandt hij).
Giet de helft van het beslag in het vormpje. Giet de specerijensiroop er voorzichtig bij, zodat de siroop in het midden blijft.
Giet de rest van het beslag er op.
Zet het vormpje ± 10 min. in de oven, tot er barstjes in het deksel komen.
Haal het uit de oven en houd je nog even in ..........
Beboter een bakvormpje en strooi er suiker in.
Zet het vormpje in de koelkast.
Breek de chocola in stukjes en leg vier blokjes apart.
Smelt de boter en de brokjes chocola in een pannetje op laag vuur.
Roer het mengsel door, haal het pannetje van het vuur en zet het apart.
Klop het eiwit stijf.
Klop de eierdooiers met 1 volle tl suiker tot een schuimend, lichtgeel mengsel.
Voeg de melk , de gezeefde bloem en een snufje zout toe.
Roer de gesmolten chocola erdoor. Schep het eiwitschuim er met een metalen lepel door.
Zet de gember, de pepers en 1 tl suiker met 60 ml water op in een pannetje.
Kook het mengsel in tot siroop. Haal het pannetje van het vuur en wacht tot de siroop iets is afgekoeld. Roer de blokjes chocola erdoor.
Zet het pannetje zo nodig op een laag pitje om de chocola goed te laten smelten ( dompel de chocola in geen geval in de hete siroop, want dan verbrandt hij).
Giet de helft van het beslag in het vormpje. Giet de specerijensiroop er voorzichtig bij, zodat de siroop in het midden blijft.
Giet de rest van het beslag er op.
Zet het vormpje ± 10 min. in de oven, tot er barstjes in het deksel komen.
Haal het uit de oven en houd je nog even in ..........
Floriaan Mahysen Gerst zegt: