KookJij

Orgasme van chocolade

Een heerlijk orgasme van chocolade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Claire Jaqeut & Marina Veuillet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Orgasme van chocolade te bereiden

Verwarm de oven voor op 220°C .
Beboter een bakvormpje en strooi er suiker in.
Zet het vormpje in de koelkast.
Breek de chocola in stukjes en leg vier blokjes apart.
Smelt de boter en de brokjes chocola in een pannetje op laag vuur.
Roer het mengsel door, haal het pannetje van het vuur en zet het apart.
Klop het eiwit stijf.
Klop de eierdooiers met 1 volle tl suiker tot een schuimend, lichtgeel mengsel.
Voeg de melk , de gezeefde bloem en een snufje zout toe.
Roer de gesmolten chocola erdoor. Schep het eiwitschuim er met een metalen lepel door.
Zet de gember, de pepers en 1 tl suiker met 60 ml water op in een pannetje.
Kook het mengsel in tot siroop. Haal het pannetje van het vuur en wacht tot de siroop iets is afgekoeld. Roer de blokjes chocola erdoor.
Zet het pannetje zo nodig op een laag pitje om de chocola goed te laten smelten ( dompel de chocola in geen geval in de hete siroop, want dan verbrandt hij).
Giet de helft van het beslag in het vormpje. Giet de specerijensiroop er voorzichtig bij, zodat de siroop in het midden blijft.
Giet de rest van het beslag er op.
Zet het vormpje ± 10 min. in de oven, tot er barstjes in het deksel komen.
Haal het uit de oven en houd je nog even in ..........

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Deze tekst sprak mij erg aan ...

Door de vereende, haast magische krachten van chocola, peper en gember. Gember prikkelt de papillen, peper houdt het vuur brandende.
En chocola doet je smelten. Het is een wonder.....Maar je moet er wel iets voor doen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Floriaan Mahysen Gerst

Floriaan Mahysen Gerst zegt:
Floriaan Mathysen Gerst; nogmaals heerlijk en een groot succes. Dank Floriaan Mathysen Gerst.
Floriaan Mathysen Gerst

Floriaan Mathysen Gerst zegt:
Floriaan Mathysen Gerst; gister weer gegeten en ja hoor, wederom geweldig.
Groet,
Floriaan Mathysen Gerst
floriaan mathysen gerst

floriaan mathysen gerst zegt:
heerlijk!!
Floriaan Mathysen Gerst
Floriaan Mathysen Gerst

Floriaan Mathysen Gerst zegt:
Erg fijn, dank je wel! Smaakt naar meer, meer en nog meer ;-)
Mia

Mia zegt:
Jazekers, dit kan hoor ? :)
s.dool

s.dool zegt:
Wow lijkt me zalig! Kan ik het een halve dag van te voren maken?:D