Recept
« Terug naar recepten
Oseh- oseh (rundvlees gerecht)
PT240M
Oseh- oseh (rundvlees gerecht)
Een heerlijk oseh- oseh (rundvlees gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/indisch/vlees/oseh_oseh.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oseh- oseh (rundvlees gerecht) te bereiden
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en fruit deze in de olie tot het vlees bruin is.
Snij ui en knoflook fijn, snij de lomboks in ringetjes.
Bak de ui, knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn.
Voeg kermirienootjes, salam, djeroek poeroet, sereh, laos, ketoembar, koenjit, sambal oelek, trassi, suiker, zout en peper toe.
Blus het geheel met het water en laat het geheel 2 uur sudderen.
Voeg de santen toe en laat dit smelten in het geheel.
Laat het vlees nogmaals 40 min. sudderen.
Verwijder de blaadjes.
Snij ui en knoflook fijn, snij de lomboks in ringetjes.
Bak de ui, knoflook en lomboks tot de uien glazig zijn.
Voeg kermirienootjes, salam, djeroek poeroet, sereh, laos, ketoembar, koenjit, sambal oelek, trassi, suiker, zout en peper toe.
Blus het geheel met het water en laat het geheel 2 uur sudderen.
Voeg de santen toe en laat dit smelten in het geheel.
Laat het vlees nogmaals 40 min. sudderen.
Verwijder de blaadjes.