Recept
« Terug naar recepten
Ossehaas met pepersaus
PT40M
Ossehaas met pepersaus
Een heerlijk ossehaas met pepersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossehaas met pepersaus te bereiden
Zet de klein gesneden sjalotjes aan in een beetje boter.
Blus af met cognac en gevogeltefond.
Laat inkoken tot deze stroperig wordt.
Voeg peperkorrels en een beetje vocht toe en laat deze meewarmen.
Voeg de room bij de saus en laat nogmaals inkoken.
Op smaak brengen met peper en zout en eventueel opmonteren met ijskoude boter.
OSSEHAAS:
Kruid de ossehaas met peper en zout.
Bak in hete boter rondom mooi bruin.
Braadtijd voor 500 gram ossehaas ongeveer 30 min.
Blus af met cognac en gevogeltefond.
Laat inkoken tot deze stroperig wordt.
Voeg peperkorrels en een beetje vocht toe en laat deze meewarmen.
Voeg de room bij de saus en laat nogmaals inkoken.
Op smaak brengen met peper en zout en eventueel opmonteren met ijskoude boter.
OSSEHAAS:
Kruid de ossehaas met peper en zout.
Bak in hete boter rondom mooi bruin.
Braadtijd voor 500 gram ossehaas ongeveer 30 min.