Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas met rode-wijnsaus en kleine rosties
PT45M
Ossenhaas met rode-wijnsaus en kleine rosties
Een heerlijk ossenhaas met rode-wijnsaus en kleine rosties recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas met rode-wijnsaus en kleine rosties te bereiden
Snijd voor de rode-wijnsaus de groenten fijn.
Bruineer rund(soep)vleesstukjes, de kalfsbotten en het kipkarkas in een ruime pan in 25 gram boter, voeg de tomatenpuree, de groenten en de kruiden, de rode wijn en de port toe en laat de saus in de open pan ca 2 uur zachtjes trekken.
Peper en zout de ossenhaas, braad hem rondom bruin in de hete boter en laat hem rusten.
Kan desgewenst ook in oesters gesneden worden die als klein vlees kort voor het serveren worden gebakken.
Passeer de rode-wijnsaus en laat haar inkoken tot 600 ml.
Zeef de saus en monteer met de overige boter, voeg peper en zout naar smaak toe.
Snijd de ossenhaas ( indien als groot gebakken) in dunne plakken en verwar ze even in een voorverwarmde oven.
Leg ze op verwarmde borden.
Schenk een beetje saus rondom en leg de rosties erbij.
Geef als garnituur geblancheerde, gesmoorde ijspegels, bosuienen jonge bietjes bij.
Bruineer rund(soep)vleesstukjes, de kalfsbotten en het kipkarkas in een ruime pan in 25 gram boter, voeg de tomatenpuree, de groenten en de kruiden, de rode wijn en de port toe en laat de saus in de open pan ca 2 uur zachtjes trekken.
Peper en zout de ossenhaas, braad hem rondom bruin in de hete boter en laat hem rusten.
Kan desgewenst ook in oesters gesneden worden die als klein vlees kort voor het serveren worden gebakken.
Passeer de rode-wijnsaus en laat haar inkoken tot 600 ml.
Zeef de saus en monteer met de overige boter, voeg peper en zout naar smaak toe.
Snijd de ossenhaas ( indien als groot gebakken) in dunne plakken en verwar ze even in een voorverwarmde oven.
Leg ze op verwarmde borden.
Schenk een beetje saus rondom en leg de rosties erbij.
Geef als garnituur geblancheerde, gesmoorde ijspegels, bosuienen jonge bietjes bij.