Recept
« Terug naar recepten
ossenhaasje met oesterzwambeignets van duvel en kaasballetjes
PT70M
ossenhaasje met oesterzwambeignets van duvel en kaasballetjes
Een heerlijk ossenhaasje met oesterzwambeignets van duvel en kaasballetjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
gratisrecept.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe ossenhaasje met oesterzwambeignets van duvel en kaasballetjes te bereiden
Bak de ossenhaas in een pan in een beetje boter bruin. Plaats het daarna in een ovenschaal in het midden van de oven op 180 graden. Snijd het spek in reepjes van 1/2 cm dik en laat dit in een pan met wat boter stoven samen met de sjalotjes. Maak het vochtig met een beetje duvel en de bruine fond en laat alles inkoken. Maak de saus af met een beetje tijm. Beignets: Zeef de bloem en maak er een kuiltje in, Voeg de 2 eieren, het zout en het bier toe. Meng alles goed totdat er geen klontjes meer in zitten. Wentel de oesterzwammen door dit mengsel en bak ze af in de frituurpan. Kaasballetjes: Schil de uien, hak ze fijn en fruit ze in de boter. Voeg de rijst toe en laat het al roerend glazig worden. Blus dit met de wijn en laat het 15 min pruttelen. Voeg de kippenbouillon toe. Laat het goed koken en laat het daarna afkoelen. Roer vervolgens de boter en het ei door de rijst en voeg de gesmolten kaas toe. Vorm met vochtige handen balletjes, paneer ze en bak af in de frituurpan. Groenten: Was de fijne boontjes en kook ze op z`n engels, d.w.z. lichtjes stoven in de boter met de fijngesneden uitjes. Dien warm op.