Recept
« Terug naar recepten
Ossenstaartragout met aardappelpuree
PT150M
Ossenstaartragout met aardappelpuree
Een heerlijk ossenstaartragout met aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenstaartragout met aardappelpuree te bereiden
Kruid de stukken ossenstaart met zout en peper. Braad ze aan alle kanten krachtig aan in een beetje olie, voeg de gesneden groenten toe en stoof deze mee.
Blus het braadvocht met een beetje rode wijn, roer de tomatenpuree erdoorheen en laat dit lichtjes braden. Blus daarna meermaals met de rode wijn en laat inkoken.
Vul bij met de kippenbouillon. Voeg tijm, rozemarijn, laurier en jeneverbessen toe. Kook de ossenstaart zacht in de saus op een laag vuur gedurende ca. 1 ½ - 2 uur.
Neem de ossenstaart uit de saus op het einde van de gaartijd, verwijder de beentjes en snijd het vlees in blokjes.
Haal de saus door een zeef. Verfijn ze met de rode bosbessenjam, voeg de lente-uitjes en het spek erbij en laat ze nog eens lichtjes inkoken.
Doe het vlees terug in de saus en kruid eventueel nog eens lichtjes met zout.
Kook de aardappelen, pel ze en pureer ze. Roer ze door elkaar met de boter en de melk en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Blus het braadvocht met een beetje rode wijn, roer de tomatenpuree erdoorheen en laat dit lichtjes braden. Blus daarna meermaals met de rode wijn en laat inkoken.
Vul bij met de kippenbouillon. Voeg tijm, rozemarijn, laurier en jeneverbessen toe. Kook de ossenstaart zacht in de saus op een laag vuur gedurende ca. 1 ½ - 2 uur.
Neem de ossenstaart uit de saus op het einde van de gaartijd, verwijder de beentjes en snijd het vlees in blokjes.
Haal de saus door een zeef. Verfijn ze met de rode bosbessenjam, voeg de lente-uitjes en het spek erbij en laat ze nog eens lichtjes inkoken.
Doe het vlees terug in de saus en kruid eventueel nog eens lichtjes met zout.
Kook de aardappelen, pel ze en pureer ze. Roer ze door elkaar met de boter en de melk en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
Groetjes, Erwin.
blob zegt:
Ook hele prettige eetdagen gewenst ;)