KookJij

Ossenstaartragout met aardappelpuree

Een heerlijk ossenstaartragout met aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ossenstaartragout met aardappelpuree te bereiden

Kruid de stukken ossenstaart met zout en peper. Braad ze aan alle kanten krachtig aan in een beetje olie, voeg de gesneden groenten toe en stoof deze mee.

Blus het braadvocht met een beetje rode wijn, roer de tomatenpuree erdoorheen en laat dit lichtjes braden. Blus daarna meermaals met de rode wijn en laat inkoken.

Vul bij met de kippenbouillon. Voeg tijm, rozemarijn, laurier en jeneverbessen toe. Kook de ossenstaart zacht in de saus op een laag vuur gedurende ca. 1 ½ - 2 uur.

Neem de ossenstaart uit de saus op het einde van de gaartijd, verwijder de beentjes en snijd het vlees in blokjes.

Haal de saus door een zeef. Verfijn ze met de rode bosbessenjam, voeg de lente-uitjes en het spek erbij en laat ze nog eens lichtjes inkoken.

Doe het vlees terug in de saus en kruid eventueel nog eens lichtjes met zout.

Kook de aardappelen, pel ze en pureer ze. Roer ze door elkaar met de boter en de melk en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

blob

blob zegt:
Dank je, jij ook !!
Ook hele prettige eetdagen gewenst ;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Blob, laat het je alvast smaken en vooral prettige feestdagen;):D:D
Groetjes, Erwin.
Blob

Blob zegt:
Ga hem nu voor de tweede keer maken, heel erg lekker.
Heb een slowcooker en daar gaat het de hele dag in. We eten het met pasta of aardappelpuree