Recept
« Terug naar recepten
Oudhollandse kermiswafels
PT30M
Oudhollandse kermiswafels
Een heerlijk oudhollandse kermiswafels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Grootmoeders grote keukenboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oudhollandse kermiswafels te bereiden
Doe de gezeefde bloem met de kaneel in een beslagkom en maak er een kuiltje in. Breek de eieren in het kuiltje en voeg er 1 1/2 dl lauwe melk aan toe. Vermeng dit alles met een houten lepel of mixer tot een dik beslag en roer de klontjes eruit. Voeg dan al roerende het water, de met de rest van de melk opgeloste gist en de gesmolten boter toe. Laat het beslag goed toegedekt op
een warme plaats ongeveer drie kwartier rijzen. Het wafelijzer moet goed worden voorverwarmd en voor het bakken van de eerste wafel worden ingevet met gesmolten boter.
een warme plaats ongeveer drie kwartier rijzen. Het wafelijzer moet goed worden voorverwarmd en voor het bakken van de eerste wafel worden ingevet met gesmolten boter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
lekkerbekske zegt:
Dit recept wil ik zeker proberen,maar hier begint het wafelseizoen pas in het begin van de winter.
Willemien uit Canada zegt: