Recept
« Terug naar recepten
Ovengebakken konijn met saffraan, rozijnen en pijnboompitten, knolselderpuree en salade
PT70M
Ovengebakken konijn met saffraan, rozijnen en pijnboompitten, knolselderpuree en salade
Een heerlijk ovengebakken konijn met saffraan, rozijnen en pijnboompitten, knolselderpuree en salade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovengebakken konijn met saffraan, rozijnen en pijnboompitten, knolselderpuree en salade te bereiden
- Verwarm de oven voor op 190°C. Kruid de stukken konijn met peper en zout. Kleur het vlees even aan in een ovenbestendige stoofpot met 40 g boter en 1 el olijfolie. Haal het vlees uit de stoofpot. Snipper de ui fijn en fruit in dezelfde pot. Blus met de witte wijn. Voeg de stukken konijn opnieuw toe, samen met het kruidentuiltje, de saffraan en de rozijnen. Dek af en bak 40 min in de oven. Giet op het einde van de gaartijd de pijnboompitten erbij.
- Schil intussen de knolselder, snij het vruchtvlees in stukken en kook in water met het halve blokje groentebouillon. Giet af en mix tot puree. Roer er 40 g boter door.
- Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Breng de rucola op smaak met deze vinaigrette. Schik wat rucola op elk blad radicchio. Serveer de stukken konijn met de puree en de salade.