Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met rosbief, sjalotten, paprika en aardappel
PT30M
Ovenschotel met rosbief, sjalotten, paprika en aardappel
Een lekker stuk rosbief is uit de oven het lekkerste en om het makkelijk te
maken kun je er meteen de aardappel en groenten erbij doen.
TIP: Als er een stuk(je) rosbief overblijft kun je hier de volgende dag prima
een carpaccio mee maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Boodschappen, in eigen keuken gemaakt en aangepast.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met rosbief, sjalotten, paprika en aardappel te bereiden
- Schil de aardappelen, kook ze en giet ze af.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het rondom op een hoog vuur kort aan. Haal het vlees uit de pan en leg het midden in een ovenschaal en bestrooi het met de oregano. Leg de in stukken gesneden paprika en voorgekookte aardappel er rondom heen.
- Fruit in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even inkoken en giet dan over paprika's/aardappelen.
- - Braad het geheel 20 minuten in de oven.
- Haal het vlees dan uit de oven en laat het 10 minuten, afgedekt onder aluminium folie, buiten de oven rusten.
- Als het vlees ligt te rusten zet je de groenten nog een paar minuten op grillstand.
- Snijd het vlees daarna in dikke plakken en serveer het met het mengsel uit de ovenschaal.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met een frisse salade erbij.