Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met tomaat en broccoli
PT60M
Ovenschotel met tomaat en broccoli
Een heerlijk ovenschotel met tomaat en broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marloes Wolters
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met tomaat en broccoli te bereiden
Schil en was de aardappels. Kook ze in 20 minuten, in gezouten water gaar. Giet de aardappels af en maak er een puree van met de warme melk en het klontje boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de broccoli in stronkjes en kook deze voor 4 minuten.
Bak ondertussen het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken zout, peper, knoflook en chilipoeder naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met bakspray of wat boter. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasoven stand 4). Doe het rulgebakken gehakt in de ovenschaal. Verdeel daar bovenop de broccoliroosjes. Snijd de tomaten in plakjes, vergeet niet het kroontje weg te halen. Verdeel deze over de broccoli. Snijd de mozarella in dunne plakjes en leg op ieder plakje tomaat een plakje mozzarella. bestrooi met wat peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelpuree over de schotel. Strooi de geraspte kaas over de aardappelpuree. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak hem 20 minuten of tot de korst goudbruin en knapperig is.
Bak ondertussen het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken zout, peper, knoflook en chilipoeder naar smaak toe.
Vet de ovenschaal in met bakspray of wat boter. Verwarm de oven voor op 180 graden (gasoven stand 4). Doe het rulgebakken gehakt in de ovenschaal. Verdeel daar bovenop de broccoliroosjes. Snijd de tomaten in plakjes, vergeet niet het kroontje weg te halen. Verdeel deze over de broccoli. Snijd de mozarella in dunne plakjes en leg op ieder plakje tomaat een plakje mozzarella. bestrooi met wat peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelpuree over de schotel. Strooi de geraspte kaas over de aardappelpuree. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en bak hem 20 minuten of tot de korst goudbruin en knapperig is.
Mijn kookverhaal (Marloes Wolters)
Dit is het favoriete recept van mijn neefje. Als hij een weekendje komt logeren eten we steevast deze schotel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Ik wil je bedanken voor het lekkere receptje , we hebben er echt van gesmuld, is voor herhaling vatbaar !
Henny zegt: