Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met witte kool
PT60M
Ovenschotel met witte kool
Een heerlijk ovenschotel met witte kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met witte kool te bereiden
Snij de witte kool in repen en blancheer in licht gezouten kokend water. Laat uitlekken. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Breng op smaak met peper en zout. Stoof voor de kerriesaus de ui even aan in de boter. Laat licht kleuren, voeg de bloem toe en roer het kerriepoeder door. Laat even bakken en voeg dan de bouillon en de melk geleidelijk onder voortdurend roeren toe. Laat de saus doorkoken en kruid met peper en zout. Vul een vuurvaste schotel met een laag gehakt. Leg daarop de witte kool, overgiet met kerriesaus en dek af met aardappelpuree. Strijk de puree met een vork glad. Leg er enkele nootjes boter op en plaats 40min in een voorverwarmde oven van 180°c.
wimk zegt: