KookJij

Ovenschotel met worstjes en gemengde groenten

Een heerlijk ovenschotel met worstjes en gemengde groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met worstjes en gemengde groenten te bereiden

Kook de plakjes aardappel en wortel 5 minuten voor in ruim gezouten water. Doe de broccoli erbij en kook 5 minuten mee. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht. Spoel de groenten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

Snijd de worstjes in dikke plakken. Verhit 1 eetlepel boter en bak de plakjes mooi bruin.

Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit de rest van de boter in een sauspan maar laat ze niet bruin worden. Voeg de bloem toe en bak al roerend een minuut of twee. Giet beetje bij beetje het kookvocht erbij en roer tot een gladde saus. Je hebt hiervoor ongeveer 300 ml kookvocht nodig. Breng de saus op smaak met zout, peper en limoensap.

Leg de groenten in een grote ovenschaal en verdeel hierover de plakjes worst. Giet de saus erover heen en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats in de oven en bak 20 minuten tot de kaas gesmolten en alles goed warm is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Ok monique zullen het onthouden;)
apu

apu zegt:
oke,dan word het chipolata!bedankt voor de snelle reactie!dat doen er niet veel jammer genoeg!trouwens,mn kat heet apu haha mijn naam is monique:);):p
fijnproever

fijnproever zegt:
apu, hier werd braadworst gebruikt, maar kan ook met chipolata en eventueel knackworst:D:D
apu

apu zegt:
lijkt me lekker,maar welk soort worstjes neem je hiervoor?braadworst of knakworst of??:):)