Kan op voorhand worden bereid.
Gemakkelijk en eenvoudig.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van witte kool en gehakt
PT45M
Ovenschotel van witte kool en gehakt
Een heerlijk ovenschotel van witte kool en gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marina Niemegeers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ZOOZ
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van witte kool en gehakt te bereiden
Kook de witte kool gaar.
Bak het gehakt in een braadpan.
Maak een bechamelsaus.
Maak puree van de gekookte aardappelen.
Leg de puree in een ingevette ovenschaal.
Meng de witte kool met de bechamelsaus.
Doe er het gehakt bij.
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Strooi er wat kaas over.
Zet 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Bak het gehakt in een braadpan.
Maak een bechamelsaus.
Maak puree van de gekookte aardappelen.
Leg de puree in een ingevette ovenschaal.
Meng de witte kool met de bechamelsaus.
Doe er het gehakt bij.
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Strooi er wat kaas over.
Zet 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 gr.