Dit is het recept van de moeder van mijn vriendje Jiri, waar ze al heel veel mensen mee verwend heeft.
Wij ondertussen ook, en hopelijk gaan jullie dit ook heel erg lekker vinden!!
Recept
« Terug naar recepten
Overheerlijke, goedgevulde Bami Goreng (zoveel lekkerder dan van de Chinees..)
PT60M
Overheerlijke, goedgevulde Bami Goreng (zoveel lekkerder dan van de Chinees..)
Een heerlijk overheerlijke, goedgevulde bami goreng (zoveel lekkerder dan van de chinees..) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jiri's moeder, mijn schoonmoeder.........
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Overheerlijke, goedgevulde Bami Goreng (zoveel lekkerder dan van de Chinees..) te bereiden
Kook de mie 15 minuten in de bouillon, giet af maar vang wel iets van de bouillon op.
Roer een marinade van de ketjaps, gembersiroop en de olie en meng er de vleesblokjes door. Laat een half uurtje marineren in de koelkast.
Maak in de vijzel (of met een keukenmachine) een boemboe van de sjalotjes, pepertje, gemberwortel, knoflook, tomatenblokjes. trassi, ketjap en olie door alles fijn en smeuiig te stampen.
Verhit 1 el olie in de wok en roerbak hier de boemboe in aan, tot het geur gaat afgeven (ongeveer 1 minuutje).
Doe er de vleesblokjes bij en wok een minuutje mee gevolgd door de bami die ook een minuutje meegewokt wordt. Roer er de (geklutste) eieren door en laat iets stollen. Meng er de groente en hamblokjes onder en blijf voortdurend omscheppen. Als het te droog dreigt te worden, ietsje bouillon erbij doen.
Voeg als laatste de garnaaltjes en selderij toe en warm die nog eventjes mee. Dan de wok op tafel zetten en een scheplepel en heerlijk eten. Selamet Makan!
Roer een marinade van de ketjaps, gembersiroop en de olie en meng er de vleesblokjes door. Laat een half uurtje marineren in de koelkast.
Maak in de vijzel (of met een keukenmachine) een boemboe van de sjalotjes, pepertje, gemberwortel, knoflook, tomatenblokjes. trassi, ketjap en olie door alles fijn en smeuiig te stampen.
Verhit 1 el olie in de wok en roerbak hier de boemboe in aan, tot het geur gaat afgeven (ongeveer 1 minuutje).
Doe er de vleesblokjes bij en wok een minuutje mee gevolgd door de bami die ook een minuutje meegewokt wordt. Roer er de (geklutste) eieren door en laat iets stollen. Meng er de groente en hamblokjes onder en blijf voortdurend omscheppen. Als het te droog dreigt te worden, ietsje bouillon erbij doen.
Voeg als laatste de garnaaltjes en selderij toe en warm die nog eventjes mee. Dan de wok op tafel zetten en een scheplepel en heerlijk eten. Selamet Makan!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
edelarosa zegt:
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Barbara Metz zegt:
Een tip: doe in een andere wadjan wat olie en bak de afgekoelde, gare mie tot het krokant is en leg de groenten en het vlees er bovenop en
serveer, lekker zo'n "knappertje":D
Anna zegt:
slaatje zegt: