KookJij

Overheerlijke, goedgevulde Bami Goreng (zoveel lekkerder dan van de Chinees..)

Een heerlijk overheerlijke, goedgevulde bami goreng (zoveel lekkerder dan van de chinees..) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Jiri's moeder, mijn schoonmoeder.........
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Overheerlijke, goedgevulde Bami Goreng (zoveel lekkerder dan van de Chinees..) te bereiden

Kook de mie 15 minuten in de bouillon, giet af maar vang wel iets van de bouillon op.

Roer een marinade van de ketjaps, gembersiroop en de olie en meng er de vleesblokjes door. Laat een half uurtje marineren in de koelkast.

Maak in de vijzel (of met een keukenmachine) een boemboe van de sjalotjes, pepertje, gemberwortel, knoflook, tomatenblokjes. trassi, ketjap en olie door alles fijn en smeuiig te stampen.

Verhit 1 el olie in de wok en roerbak hier de boemboe in aan, tot het geur gaat afgeven (ongeveer 1 minuutje).
Doe er de vleesblokjes bij en wok een minuutje mee gevolgd door de bami die ook een minuutje meegewokt wordt. Roer er de (geklutste) eieren door en laat iets stollen. Meng er de groente en hamblokjes onder en blijf voortdurend omscheppen. Als het te droog dreigt te worden, ietsje bouillon erbij doen.
Voeg als laatste de garnaaltjes en selderij toe en warm die nog eventjes mee. Dan de wok op tafel zetten en een scheplepel en heerlijk eten. Selamet Makan!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Dit is het recept van de moeder van mijn vriendje Jiri, waar ze al heel veel mensen mee verwend heeft.
Wij ondertussen ook, en hopelijk gaan jullie dit ook heel erg lekker vinden!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Ik ga het eens maken. Dank je wel.:p Bij mij moet ik ook weer aan de slag voor Atjar, afnemers genoeg. Groetjes Gerda :p:p:p
whhendriks

whhendriks zegt:
Lijkt mij eenvoudig en erg lekker, bedankt voor je recept. Groetjes Wim.
edelarosa

edelarosa zegt:
Nee hoor, wel goed blijven omwokken op redelijk hoog vuur, dan krijg je mooie zachte stukjes ei erdoorheen, probeer het maar gerust!
Anna

Anna zegt:
Jouw Atjar is van de week weer aan de beurt, Gerda. Groentjes van eigen land;):D
slaatje

slaatje zegt:
Nog even een vraag; wordt het niet erg plakkerig als je de eieren er pas bij doet als de bami er al in zit. ??
slaatje

slaatje zegt:
Deze ga ik ook eens proberen, ik gebruik ook al heel vele jaren de Tai Ming mie, veel lekkerder dan die van zo'n Hollands merk. Maar deze mie is niet echt geschikt om een knappertje van de maken omdat ze erg droog is eenmaal gekookt. Komt pas weer los door vocht en volgens mij lukt dat niet met een klein beetje olie. Het is natuurlijk wel het proberen waard, maarrrr Groetjes Gerda :p:p:p en die lekkere Atjar van mij erbij. ;)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Een aanrader... De PIKA die Flavia ooit ingezonden heeft I.p.v.atjar! Zóóóó zalig!
Een tip: doe in een andere wadjan wat olie en bak de afgekoelde, gare mie tot het krokant is en leg de groenten en het vlees er bovenop en
serveer, lekker zo'n "knappertje":D
edelarosa

edelarosa zegt:
Goeiemiddag Anna, helemaal met je eens ;) Dank je wel voor je reactie!
Anna

Anna zegt:
Inderdaad, goed gevuld....daar houden wij van!:D;) De atjar maak ik altijd zelf, ook zo lekker, beter dan een potje uit de super:D:D