Recept
« Terug naar recepten
P-4 (Pasta, Paddestoelen, Pistachenootjes, Parmezaan)
PT45M
P-4 (Pasta, Paddestoelen, Pistachenootjes, Parmezaan)
Gebruik voor de pasta penne of pappardelle, voor de paddenstoelen het liefst porcini (eekhoorntjesbrood) en anders de bruine champignons uit Cremona. De pistachenootjes geven aan het gerecht een bijzondere nootsmaak. Het is een eenvoudig gerecht, mooi voor de invallende herfst. Dat is ook de tijd in Italie dat je verse porcini kunt krijgen. Het kan ook eventueel worden gemaakt van gedroogd eekhoorntjesbrood, maar dat is minder lekker.
Als hoofdmaaltijd zijn de hoeveelheden genoeg voor 3 - 4 personen, anders kun je er met z'n zessen van eten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe P-4 (Pasta, Paddestoelen, Pistachenootjes, Parmezaan) te bereiden
- Fruit de bombay ui aan in een grote pan met dikke bodem in 4 eetlepels gesmolten roomboter op een laag vuur en haal de ui er uit als diei zacht is geworden, maar nog niet bruin. Zet apart op een bordje.
- Doe in de pan met dikke bodem in de achtergebleven roomboter de paddestoelen met de peper en evt. wat zeezout. Bak dit net zolang tot het vocht is verdwenen en de paddestoelen goudbruin zijn geworden.
- Doe erbij de sjalot en de knoflook en fruit die even mee. De bombay ui mag erbij, met de kippenbouillon en de peterselie en laat dit inkoken tot het vocht niet meer dan 4 eetlepels (± 60 cc) bedraagt.
- Doe er dan bij de resterende 2 eetlepels roomboter met de pistachenootjes, het lombokje en 5 cc citroensap. Laat dit al roerend even opkoken.
- Tussen de bedrijven door hebben we de pasta gekookt in kokend gezouten water, waarin we 2 eetlepels olijfolie hadden gedaan. De pasta is al dente gekookt en afgegoten. We hebben 125 cc kookvocht achtergehouden.
- De pasta al dente gaat met het kookvocht in de pan met paddstoelen. Op hoog vuur en al roerend, verhitten we de pasta nog even en verdelen hem dan over de voorverwarmde borden.
- De geaspte Parmezaan wordt erover gestrooid.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We geven hierbij een lekker glas wijn ( de kleur doet er eigenlijk niet veel toe, al vind ikzelf een glas rood erbij het lekkerst en dan denk ik aan een Barbera, Chianti of Valpolicella om in Italie te blijven).
marc zegt: