Recept
« Terug naar recepten
Paasnestjes
PT30M
Paasnestjes
Een heerlijk paasnestjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paasnestjes te bereiden
* De kwark met de melk ,olie ,suiker ,vanillesuiker en het zout vermengen.
* Bloem met het bakpoeder vermengen en hierna zeven.
* Het gezeefde bloemmengsel VOOR DE HELFT lepel na lepel door het kwarkmengsel roeren.
* De ander helft erdoor heen kneden.
* Van het deeg rolletjes maken die zo dik zijn als een vinger en circa 20 cm lang zijn.
* Dan steeds 2 rolletjes in elkaar vlechten en als kransjes op een ingevet bakblik leggen.
* Hierna bestrijken met een dun laagje melk en in een voorverwarmde oven ( Gas: 3-4 ,Elektra: 175-200°C ) plaatsen.
* De baktijd is ongeveer 15 minuten.
* Uit de oven in ieder warm paasnestje een gekleurd ei zetten.
* Bloem met het bakpoeder vermengen en hierna zeven.
* Het gezeefde bloemmengsel VOOR DE HELFT lepel na lepel door het kwarkmengsel roeren.
* De ander helft erdoor heen kneden.
* Van het deeg rolletjes maken die zo dik zijn als een vinger en circa 20 cm lang zijn.
* Dan steeds 2 rolletjes in elkaar vlechten en als kransjes op een ingevet bakblik leggen.
* Hierna bestrijken met een dun laagje melk en in een voorverwarmde oven ( Gas: 3-4 ,Elektra: 175-200°C ) plaatsen.
* De baktijd is ongeveer 15 minuten.
* Uit de oven in ieder warm paasnestje een gekleurd ei zetten.
kris zegt:
groetjes kris:p