KookJij

Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse

Een heerlijk paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse te bereiden

Voorbereiden
Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen.
Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom creme fraiche met garde luchtig slaan.
Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.


Bereiden

In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175 °C.
Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden.
Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen.
Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen.
Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien.
Rest van dressing erover sprenkelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mari

Mari zegt:
Lekker en leuk recept,
En ga het zeker maken bedankt. Mari
nel

nel zegt:
lijkt me lekker, vooral de miehoen
Lambert

Lambert zegt:
Is het nog niet te vroeg voor dit recept.Kerst net achter de rug, oud en nieuw voor de deur.