Recept
« Terug naar recepten
Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse
PT30M
Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse
Een heerlijk paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse te bereiden
Voorbereiden
Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen.
Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom creme fraiche met garde luchtig slaan.
Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.
Bereiden
Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen.
Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom creme fraiche met garde luchtig slaan.
Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.
Bereiden
In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175 °C.
Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden.
Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen.
Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen.
Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien.
Rest van dressing erover sprenkelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lambert zegt:
Mari zegt:
En ga het zeker maken bedankt. Mari