Recept
« Terug naar recepten
Paccheri Pinolo e Vongole
PT30M
Paccheri Pinolo e Vongole
Een heerlijk paccheri pinolo e vongole recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Una Belle Spaghettata
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paccheri Pinolo e Vongole te bereiden
Spoel de kokkels onder koud, stromend water.
Gooi kokkels met kapotte schelp weg.
Controleer of alle kokkels gesloten zijn.
Geopende de schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze zich alsnog sluiten, kun je ze gebruiken.
Doe de kokkels in een grote pan, leg deksel erop en verwarm de kokkels tot ze zich openen (na ca. 30 seconden). Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien.
Kook de pasta.
Rooster de pijnboompitjes in een diepe
koekenpan of pan met dikke bodem goudbruin.
Voeg de olijfolie en de teentjes knoflook toe.
Verhit de olijfolie en laat de knoflook een klein
beetje verkleuren.
Laat de teentjes in de saus liggen of als je wilt, kun je ze eruit halen.
Hak de peterselie fijn, houd een derde ervan
apart en voeg de rest samen met de tomaten en
wijn toe aan de saus. Leg een deksel op de pan,
warm de saus op en zet het vuur uit.
Meng de pasta samen met de kokkels door
de saus en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de rest van de peterselie en de
basilicum.
Eet smakelijk
PADRE PASQUALE
Gooi kokkels met kapotte schelp weg.
Controleer of alle kokkels gesloten zijn.
Geopende de schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze zich alsnog sluiten, kun je ze gebruiken.
Doe de kokkels in een grote pan, leg deksel erop en verwarm de kokkels tot ze zich openen (na ca. 30 seconden). Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien.
Kook de pasta.
Rooster de pijnboompitjes in een diepe
koekenpan of pan met dikke bodem goudbruin.
Voeg de olijfolie en de teentjes knoflook toe.
Verhit de olijfolie en laat de knoflook een klein
beetje verkleuren.
Laat de teentjes in de saus liggen of als je wilt, kun je ze eruit halen.
Hak de peterselie fijn, houd een derde ervan
apart en voeg de rest samen met de tomaten en
wijn toe aan de saus. Leg een deksel op de pan,
warm de saus op en zet het vuur uit.
Meng de pasta samen met de kokkels door
de saus en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de rest van de peterselie en de
basilicum.
Eet smakelijk
PADRE PASQUALE
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Ik ben verbaasd hoeveel verschillende pasta gerechten er zijn, dit gerecht komt uit Napels.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

hns zegt:
Die jongens in Napels maken zich er niet zo druk over kennelijk. mvg Hans:):)
hns zegt:
ps kan net voor €2.95