In plaats van de rijstnoedels mag ook eiernoedels,maar dan mag je het eigenlijk geen Pad Thai meer noemen.De noedels moeten wel dun zijn.Zelfs spaghettini zou kunnen.
Je drinkt er een koud biertje bij of een droge riesling-wijn.
Ook jasmijn thee valt niet te versmaden
Recept
« Terug naar recepten
Pad Thai I (Rijstnoedels met -Ei-Groente)
PT30M
Pad Thai I (Rijstnoedels met -Ei-Groente)
In principe is een Pad Thai een gerecht dat bestaat uit : rijstnoedels in de wok gebakken met een zacht roerei,aangevuld met groentjes.Je kunt het verder net zo rijk gevuld maken als je wilt met bv garnaaltjes,blokjes varkensvlees of kippenvlees,blokjes tahoe enz.
De noedels zijn altijd rijstnoedels.Het is dus ook niet zo moeilijk om te maken,zolang je weet wat je aan het doen bent.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pad Thai I (Rijstnoedels met -Ei-Groente) te bereiden
Kook de rijstnoedels al dente of week ze al dente. Spoel ze af met koud water om het garingsproces te stoppen.Het beste:Week de rijstnoedels 3 minuten in kokend water van het vuur af.Giet de noedels dan in een vergiet en spoel met koud water)
*Snijd de lenteui klein.
*Rooster de pinda's.
*Maak sausje door Nam Pla,.suiker,ketjap en limoensap samen te voegen en suiker op te lossen.
*Verhit 3 eetlepels rijstolie, fruit daarin aan de ui en knoflook. Voeg toe 2 theelepels sesamolie en de trassi. Bak hierin de tahoeblokjes bruin en voeg op het laatst de garnaaltjes toe en geef ze een roze kleurtje.
*Maak een zacht roerei van de eieren en 1 lepeltje rijstolie.
*Nu kan alles bij elkaar gevoegd worden:
->Doe de noedels bij het garnalen-uien-tahoe prutje. Roer dat goed door elkaar op een matig vuur. Roer er dan de eieren door, vervolgens de saus, de lenteuitjes en de helft van de taugé.
*Verdeel dit over voorverwarmde borden, leg er wat taugé naast en grof gehakte vers geroosterde pinda's en 1 koffielepel sambal Badjak en limoenpartjes.
*Snijd de lenteui klein.
*Rooster de pinda's.
*Maak sausje door Nam Pla,.suiker,ketjap en limoensap samen te voegen en suiker op te lossen.
*Verhit 3 eetlepels rijstolie, fruit daarin aan de ui en knoflook. Voeg toe 2 theelepels sesamolie en de trassi. Bak hierin de tahoeblokjes bruin en voeg op het laatst de garnaaltjes toe en geef ze een roze kleurtje.
*Maak een zacht roerei van de eieren en 1 lepeltje rijstolie.
*Nu kan alles bij elkaar gevoegd worden:
->Doe de noedels bij het garnalen-uien-tahoe prutje. Roer dat goed door elkaar op een matig vuur. Roer er dan de eieren door, vervolgens de saus, de lenteuitjes en de helft van de taugé.
*Verdeel dit over voorverwarmde borden, leg er wat taugé naast en grof gehakte vers geroosterde pinda's en 1 koffielepel sambal Badjak en limoenpartjes.
J.A.van der Hoeden zegt:
Zoals je kon zien is het een recept van familie van ons die destijds in Hong Kong zaten.Onze bindingen met Thailand waren niet innig,wel met Indonesie,Singapore en Hong Kong.Dus er zullen wel enige aanpassingen zijn geweest in de loop der jaren.Staar je niet blind op trassi en katjang.
Jan A.:)