Recept
« Terug naar recepten
Pad Thai II
PT45M
Pad Thai II
Dit is een iets andere Pad Thai dan die onder Pad Thai I. Het gerecht is een allemans-vriend : Elk gezin heeft een eigen variatie van de Pad Thai. Zo lang het bestaat uit rijstnoedels, ei en groentes mag je het Pad Thai noemen, wat er ook verder aan wordt toegevoegd.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile (Hong Kong)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pad Thai II te bereiden
- Zet alle genoemde materialen en ingredienten klaar.
- Mix de ingredienten voor de marinade.
- De blokjes kip gedurende 30 minuten op een koele plaats marineren in de marinade.
- In die tijd kun je de taugé blancheren (1 minuut in kokend water en dan afgieten en vervolgens koelen in ijswater) en de rijstnoedels al dente garen (volgens voorschrift)
- Zet de wok op het vuur en laat heet worden, verhit dan 2 eetlepels rijstolie in de wok en roerbak daarin de blokjes kip gedurende 4 minuten terwijl we behoorlijk actief omscheppen.
- Voeg nu toe aan de wok wortel, kool,lente-ui en taugé. Blijf actief omscheppen gedurende 2 minuten en voeg dan het limoensap toe.
- Dan ook er bij de tamarinde pasta en de gula Djawa. Blijf omscheppen.
- Na 2 minuten de geklutste eieren toevoegen en blijven omscheppen.
- Na 2 minuten de noedels toevoegen en blijven omscheppen.
- Na 4 minuten van het vuur halen en achtereenvolgens de peterselie en de katjang er door roeren.
- Verdeel over de voorverwarmde borden en geef er partjes limoen bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We geven hierbij jasmijnthee, koud biertje of een droge witte wijn. Het liefst een Riesling.