Geef er warme jasmijn thee bij, koud bier of een niet al te droge Riesling wijn.
NB: In plaats van kippenvlees kun je ook garnalen gebruiken of varkensbuik of tofoe ( of combinaties van kip-garnaal, tofoe en varkensbuik)
Recept
« Terug naar recepten
Pad Thai III
PT45M
Pad Thai III
Pad Thai is een zeer populair gerecht in Thailand. Elke huishouding heeft wel een of meerdere varianten. Zolang het maar rijstmie bevat met ei en groentes, mag het Pad Thai heten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pad Thai III te bereiden
- Week de rijstmie in heet water gedurende 30 minuten (het is dan zeer buigzaam geworden). Giet af, koel en laat uitlekken in een vergiet.
- Mix de suiker in de azijn en Nam Pla.
- Verhit een wok tot gloeiend heet en daarin de rijstolie + sesamolie tot die gaat dampen.
- Dan de kippenblokjes er in en 1 minuut wokken.
- Dan de mie toevoegen + de saus en 1 minuut wokken. In die tijd wordt de saus opgenomen.
- Schuif vervolgens de inhoud van de wok wat opzij en maak een open plek in het midden en breek daarin een ei.
- Zodra het ei aan de randen gaat stollen met de houten lepel roeren tot roerei. Meng met de mie-mix, zodra het ei is getransformeerd in een roerei..
- Haal de wok dan van het vuur af en roer er snel de taugé en de lente ui door.
- Verdeel over de borden en bestrooi met het katjang haksel.Geef er de Nam Pao Prik bij en de partjes limoen,