Recept
« Terug naar recepten
Paddenstoelenclafoutis
PT30M
Paddenstoelenclafoutis
Een heerlijk paddenstoelenclafoutis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jordy Zuiddam
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.24kitchen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddenstoelenclafoutis te bereiden
Paddenstoelenclafoutis:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de champignons in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant.
Voeg een scheutje olijfolie, champignons, knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Meng in een kom met behulp van een garde de bloem, eieren, Parmezaanse kaas en de room door elkaar. Meng de gebakken champignons door het mengsel.
Schenk het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Schuif in de oven en bak de clafoutis in circa 20 minuten gaar.
Salade:
Meng de honing, olijfolie extra vergine en het sap van de sinaasappel met elkaar. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.
Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de vijgen in dunne repen.
Meng de rucola, tomaten en vijgen door de dressing.
Serveren:
Snijd de ciabatta in plakken. Verdeel de paddenstoelenclafoutis en de salade over de borden. Serveer het brood erbij.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de champignons in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant.
Voeg een scheutje olijfolie, champignons, knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Meng in een kom met behulp van een garde de bloem, eieren, Parmezaanse kaas en de room door elkaar. Meng de gebakken champignons door het mengsel.
Schenk het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Schuif in de oven en bak de clafoutis in circa 20 minuten gaar.
Salade:
Meng de honing, olijfolie extra vergine en het sap van de sinaasappel met elkaar. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.
Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de vijgen in dunne repen.
Meng de rucola, tomaten en vijgen door de dressing.
Serveren:
Snijd de ciabatta in plakken. Verdeel de paddenstoelenclafoutis en de salade over de borden. Serveer het brood erbij.
Mijn kookverhaal (Jordy Zuiddam)
Heerlijk als je van een omelet met champignons houdt!
jordyzuiddam zegt: