KookJij

Paddestoelen-notenragout met witte wijn

Een heerlijk paddestoelen-notenragout met witte wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: xquis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddestoelen-notenragout met witte wijn te bereiden

Snij de ui in ringen en fruit in wat olie. Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes. Zet de paddestoelen even apart.

Maak nu de saus: smelt de boter en roer de bloem door de boter. Roerbak even en voeg dan al roerend de bouillon en de witte wijn toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de paddestoelen en de noten toe.

Roer in een kom de eierdooier los samen met de room en een schepje van de saus. Voeg dit mengsel bij de saus. Laat nog 5 minuten doorwarmen, maar laat niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bieslook toe. Dit gerecht smaak heerlijk met rijst of gierst en een salade.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst