Recept
« Terug naar recepten
Paddestoelenrisotto
PT30M
Paddestoelenrisotto
Een heerlijk paddestoelenrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paddestoelenrisotto te bereiden
Week de gedroogde paddestoelen ong. 30 minuten in 2 dl lauw water.
Giet ze af en bewaar het vocht.
Knijp het overtollige vocht uit de paddestoelen en vul het paddestoelenvocht aan met water tot 1 liter.
Voeg het bouillonblokje toe, breng het vocht aan de kook en houd het tegen de kook aan.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui zachtjes ong. 5 minuten.
Voeg de droge rijst toe en verhit de korrels flink zonder dat ze verkleuren.
Blus af met de witte wijn.
Schenk vervolgens een beetje bouillon over de rijst zodat deze nat is, maar niet helemaal onderstaat.
Blijf voortdurend roeren en voeg telkens kokende bouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen.
De rijst wordt zachtjes in het vocht gekookt en neemt optimaal de smaak over van het kookvocht.
Na ong. 18 minuten is de rijst mooi al dente.
Snij intussen de uitgeknepen, geweekte paddestoelen fijn en roer ze door de risotto ong. 5 minuten voordat deze gaar is.
Verhit tijdens het koken van de risotto in een aparte pan de boter en bak hierin de verse paddestoelen ong. 5 minuten.
Betrooi naar smaak met een beetje zout en peper.
Roer de paddestoelen door de risotto of serveer ze eroverheen.
Giet ze af en bewaar het vocht.
Knijp het overtollige vocht uit de paddestoelen en vul het paddestoelenvocht aan met water tot 1 liter.
Voeg het bouillonblokje toe, breng het vocht aan de kook en houd het tegen de kook aan.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui zachtjes ong. 5 minuten.
Voeg de droge rijst toe en verhit de korrels flink zonder dat ze verkleuren.
Blus af met de witte wijn.
Schenk vervolgens een beetje bouillon over de rijst zodat deze nat is, maar niet helemaal onderstaat.
Blijf voortdurend roeren en voeg telkens kokende bouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen.
De rijst wordt zachtjes in het vocht gekookt en neemt optimaal de smaak over van het kookvocht.
Na ong. 18 minuten is de rijst mooi al dente.
Snij intussen de uitgeknepen, geweekte paddestoelen fijn en roer ze door de risotto ong. 5 minuten voordat deze gaar is.
Verhit tijdens het koken van de risotto in een aparte pan de boter en bak hierin de verse paddestoelen ong. 5 minuten.
Betrooi naar smaak met een beetje zout en peper.
Roer de paddestoelen door de risotto of serveer ze eroverheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
siska zegt:
Het drogen van paddestoelen kan je op verschillende manieren doen als je er maar op let dat de ruimte waarin je ze droogt goed geventileerd is.
Zelf droog ik ze door ze op keukenpapier op roosters te leggen, in niet te dunne plakken gesneden en verspreid neergelegd. Je kan ze op die manier ook op de verwarming leggen, gaat dan wel sneller. Je kan ze evt. ook net als een soort ketting, met ggenoeg ruimte tussen de plakjes, aan dik garen(katoen) rijgen en dan boven de verwarming hangen, kan je meer drogen dan liggend.
Hoop dat je hier wat mee kan, en succes,
groetjes Siska
greetje zegt:
siska zegt:
greetje zegt:
greetje zegt:
greetje zegt: