KookJij

Paddestoelenrisotto

Een heerlijk paddestoelenrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paddestoelenrisotto te bereiden

Week de gedroogde paddestoelen ong. 30 minuten in 2 dl lauw water.
Giet ze af en bewaar het vocht.
Knijp het overtollige vocht uit de paddestoelen en vul het paddestoelenvocht aan met water tot 1 liter.
Voeg het bouillonblokje toe, breng het vocht aan de kook en houd het tegen de kook aan.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui zachtjes ong. 5 minuten.
Voeg de droge rijst toe en verhit de korrels flink zonder dat ze verkleuren.
Blus af met de witte wijn.
Schenk vervolgens een beetje bouillon over de rijst zodat deze nat is, maar niet helemaal onderstaat.
Blijf voortdurend roeren en voeg telkens kokende bouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen.
De rijst wordt zachtjes in het vocht gekookt en neemt optimaal de smaak over van het kookvocht.
Na ong. 18 minuten is de rijst mooi al dente.
Snij intussen de uitgeknepen, geweekte paddestoelen fijn en roer ze door de risotto ong. 5 minuten voordat deze gaar is.
Verhit tijdens het koken van de risotto in een aparte pan de boter en bak hierin de verse paddestoelen ong. 5 minuten.
Betrooi naar smaak met een beetje zout en peper.
Roer de paddestoelen door de risotto of serveer ze eroverheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

greetje

greetje zegt:
Dank je voor de tip, ik ga het zeker proberen.groetjes greetje
siska

siska zegt:
Nou, die markt lijkt mij ook geweldig hoor.
Het drogen van paddestoelen kan je op verschillende manieren doen als je er maar op let dat de ruimte waarin je ze droogt goed geventileerd is.
Zelf droog ik ze door ze op keukenpapier op roosters te leggen, in niet te dunne plakken gesneden en verspreid neergelegd. Je kan ze op die manier ook op de verwarming leggen, gaat dan wel sneller. Je kan ze evt. ook net als een soort ketting, met ggenoeg ruimte tussen de plakjes, aan dik garen(katoen) rijgen en dan boven de verwarming hangen, kan je meer drogen dan liggend.
Hoop dat je hier wat mee kan, en succes,
groetjes Siska
greetje

greetje zegt:
lijkt me heerlijk om de paddestoelen zelf te kunnen plukken!!!Ik woon deels in Brussel en daar heb je op de markt een grte keuze aan vers geplukte paddestoelen. Ik zal, als ik daar ben, mijn slag gaan slaan en de verse paddestoelen kopen op de markt en zelf drogen. Moet ik de paddestoelen om te drogen gewoon in een schaal aan de lucht laten drogen? Of moet dit op een speciale manier gebeuren? dank vast voor je antwoord. Groetjes
siska

siska zegt:
Het is wel de bedoeling dat je gedroogde paddestoelen gebruikt, vanwege de specifieke smaak die ze afgeven. Zelf gebruik ik nooit anders, want ik pluk zelf paddestoelen, dus ik heb ze ook altijd op voorraad en weet eerlijk gezegd niet wat het gewicht aan vers zal zijn. Sorry dat ik je niet echt kan helpen. Groetjes.
greetje

greetje zegt:
ik bedoelde natuurlijk de vervanging van de gedroogde paddestoelen. Of is het de bedoeling dat je ook speciaal gedroogde gebruikt?
greetje

greetje zegt:
als ik het met verse paddestoelen wil maken, hoeveel bospaddestoelen heb ik dan nodig?