Uiteraard zijn er vele variaties en kunnen de ingredienten varieren en de hoeveelheden van de ingredienten varieren
*Dien op met de rijst uit het diepe van de pan met stukje kip,stukje konijn,mosseltje en gamba'tje
Recept
« Terug naar recepten
Paella Valenciana
PT90M
Paella Valenciana
Een heerlijk paella valenciana recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella Valenciana te bereiden
*Zet de oven aan op ± 210 graden Celsius
*Zet de pan op met kippebouillon,saffraan,rozemarijn en laat dit 20 minuten zachtjes koken en verwijder dan de rozemarijn en thijm
*Bak intussen de stukken kip en konijn in aparte pannen in de olie bruin en gaar en zet apart op een schotel
*Voeg toe aan de pan met kippebouillon de paprika,de ui,
de knoflook en kook door tot die zacht zijn geworden.
*Voeg nu toe de tomaat,de doperwten,de bonen en de artisjokken en kook nog eens 3-4 minuten door
*Dan de peterselie en paprikapoeder er bij en de rijst
*Blijven doorkoken tot de rijst vast begint te worden en gaar
*Leg nu boven op de rijst de kip,konijn,mosselen en gamba's en zet in de oven gedurende 10 minuten (die op 210 graden Celsius stond
*Zet nu de oven op 80 graden Celsius om warm te houden
*Zet de pan op met kippebouillon,saffraan,rozemarijn en laat dit 20 minuten zachtjes koken en verwijder dan de rozemarijn en thijm
*Bak intussen de stukken kip en konijn in aparte pannen in de olie bruin en gaar en zet apart op een schotel
*Voeg toe aan de pan met kippebouillon de paprika,de ui,
de knoflook en kook door tot die zacht zijn geworden.
*Voeg nu toe de tomaat,de doperwten,de bonen en de artisjokken en kook nog eens 3-4 minuten door
*Dan de peterselie en paprikapoeder er bij en de rijst
*Blijven doorkoken tot de rijst vast begint te worden en gaar
*Leg nu boven op de rijst de kip,konijn,mosselen en gamba's en zet in de oven gedurende 10 minuten (die op 210 graden Celsius stond
*Zet nu de oven op 80 graden Celsius om warm te houden
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
inged zegt:
derbyke zegt:
deuxchapeaux zegt:
m.vr.gr.Jan A:)
derbyke zegt:
Sam zegt: