DIEN OP : In een verwarmd diep bord doen we de rijst.
We leggen daarop de garnalen en bestrooien het geheel met de gesnipperde platte peterselie.
Recept
« Terug naar recepten
Paella Valenciana Variatie III
PT70M
Paella Valenciana Variatie III
Een heerlijk paella valenciana variatie iii recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paella Valenciana Variatie III te bereiden
*Verhit de olie in de koekenpan en braad daarin de stukjes kip gaar en haal die vervolgens uit de pan en zet apart.
*Nu bakken we de grote garnalen heel even, tot ze mooi roze gekleurd zijn, die zetten we ook apart.
*Dan bakken we de chorizo gaar (eventueel wat extra olie gebruiken).
*Vervolgens bakken we de uien en knoflook net zo lang tot ze gaan kleuren..Op dat moment gaat de paprika er bij en die bakken we mee - onder voortdurend roeren - tot die ook zacht geworden is..
*Nu gaat de rijst er bij en die bakken we mee totdat alle korrels goed bedekt zijn met olie.
*Dan gaat de wijn er bij en al roerend wachten we tot de wijn voor de helft is verdwenen/ opgenomen. Op dat moment gaan er bij de paprikapoeder, de saffraanoplossing en de bouillon.
*Roer vervolgens dit alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje onder roeren dit alles 15 minuten door sudderen.
*Nu gaan de doperwten er door, de tomaat en de sperzieboontjes en we laten dit onder frequent roeren wederom 10 minuten doorsudderen.
*Dan gaat de kip er door en we roeren die er goed door.
*Dan leggen we de garnalen op de rijst en laten het geheel op het zachtste vuur nog eens 10 minuten doorwarmen.
*De paella is nu klaar om opgediend te worden.
*Nu bakken we de grote garnalen heel even, tot ze mooi roze gekleurd zijn, die zetten we ook apart.
*Dan bakken we de chorizo gaar (eventueel wat extra olie gebruiken).
*Vervolgens bakken we de uien en knoflook net zo lang tot ze gaan kleuren..Op dat moment gaat de paprika er bij en die bakken we mee - onder voortdurend roeren - tot die ook zacht geworden is..
*Nu gaat de rijst er bij en die bakken we mee totdat alle korrels goed bedekt zijn met olie.
*Dan gaat de wijn er bij en al roerend wachten we tot de wijn voor de helft is verdwenen/ opgenomen. Op dat moment gaan er bij de paprikapoeder, de saffraanoplossing en de bouillon.
*Roer vervolgens dit alles goed door elkaar en laat op een zacht vuurtje onder roeren dit alles 15 minuten door sudderen.
*Nu gaan de doperwten er door, de tomaat en de sperzieboontjes en we laten dit onder frequent roeren wederom 10 minuten doorsudderen.
*Dan gaat de kip er door en we roeren die er goed door.
*Dan leggen we de garnalen op de rijst en laten het geheel op het zachtste vuur nog eens 10 minuten doorwarmen.
*De paella is nu klaar om opgediend te worden.
limelein zegt: