Recept
« Terug naar recepten
Paëlla
PT45M
Paëlla
Een heerlijk paëlla recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paëlla te bereiden
Kook de scampi's en de gamba's gaar in water gekruid met cayennepeper.
Doe de visbouillon in een kookpot, voeg de saffraan en de rijst toe.
Laat dit alles 10 minuten koken en voeg dan de erwten, paprikablokjes en gesneden ui toe. Pas op het einde de inktvisringen erbij doen.
Als de rijst gaar is, pot van het vuur nemen en de garnalen en het gekookte mosselvlees bijvoegen. Doe het geheel in de paëllapan en versier met scampi's, gamba's en mosselschelpen
Doe de visbouillon in een kookpot, voeg de saffraan en de rijst toe.
Laat dit alles 10 minuten koken en voeg dan de erwten, paprikablokjes en gesneden ui toe. Pas op het einde de inktvisringen erbij doen.
Als de rijst gaar is, pot van het vuur nemen en de garnalen en het gekookte mosselvlees bijvoegen. Doe het geheel in de paëllapan en versier met scampi's, gamba's en mosselschelpen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
aan Jos zegt:
Dat zijn de maten van scampi's en van gamba's net zoals je dat bij oesters hebt. Maar eerlijk gezegd ik let daar niet op hoor. Alhoewel hoe groter ze zijn hoe meer smaak natuurlijk. vriendelijke groetjes
;)
Jos zegt:
Mag ik vragen wat de getallen tussen haakjes achter de gamba's en scampi's betekenen?
MVG Jos.
Jos zegt:
Ik dank je hartelijk voor de informatie, ik heb daar bij de viswinkel nooit zo opgelet. Daardoor heb ik het misschien niet gezien of het staat er niet bij. Ik weet het nu
Dus nogmaals hartelijk dank.
MVG. Jos.