Recept
« Terug naar recepten
Pain de veau à la salde d'artichauts
PT60M
Pain de veau à la salde d'artichauts
Een heerlijk pain de veau à la salde d'artichauts recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle bistro
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pain de veau à la salde d'artichauts te bereiden
Snij de zwoerd van het spek. Maal fijn. Vermeng het met het broodkruim en het ei. Kruid bij met een mespunt nootmuskaat en cayennepeper.
Blancheer de boontjes 3 minuten, de erwtjes en worteltjes 1 minuut in gezouten water. laat ze schrikkken onder koud water en goed uitlekken.
Pel de hardgekookte eieren.
Schep de helft van het gehaktmengsel in een goed ingevette, rechthoekige bakvorm. Leg er de helft van de boontjes, de erwtjes en de worteltjes, de hardgekookte eieren en de rest van de groenten op. Dek af met de rest van het gehaktmengsel.
Druk alles lichtjes aan.
Bestrijk de bovenkant van het gehaktbroodje met olie of belef het met vlokjes boter. Zet het 30 tot 35 minuten in het midden van de oven op 200°C.
Kook de artisjokken 15 tot 20 minuten in gezouten water. Pluk de blaadjes eraf en haal het hooi uit de bodems. Snij de bodems in stukjes.
Vermeng de olijfolie met het citroensap, peper en zout. Doe er de artisjokblokjes bij. Schep alles goed om.
Rooster de pijnboompitter goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze afkoelen op keukenpapier. Vermeng ze met de artisjokkenvinaigrette.
Verdeel de groene sla over de borden. Lepel er de artisjokkenvinaigrette bij. Leg bij elke portie een paar plakjes warm of lauw kalfsbrood.
Serveer meteen.
Blancheer de boontjes 3 minuten, de erwtjes en worteltjes 1 minuut in gezouten water. laat ze schrikkken onder koud water en goed uitlekken.
Pel de hardgekookte eieren.
Schep de helft van het gehaktmengsel in een goed ingevette, rechthoekige bakvorm. Leg er de helft van de boontjes, de erwtjes en de worteltjes, de hardgekookte eieren en de rest van de groenten op. Dek af met de rest van het gehaktmengsel.
Druk alles lichtjes aan.
Bestrijk de bovenkant van het gehaktbroodje met olie of belef het met vlokjes boter. Zet het 30 tot 35 minuten in het midden van de oven op 200°C.
Kook de artisjokken 15 tot 20 minuten in gezouten water. Pluk de blaadjes eraf en haal het hooi uit de bodems. Snij de bodems in stukjes.
Vermeng de olijfolie met het citroensap, peper en zout. Doe er de artisjokblokjes bij. Schep alles goed om.
Rooster de pijnboompitter goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze afkoelen op keukenpapier. Vermeng ze met de artisjokkenvinaigrette.
Verdeel de groene sla over de borden. Lepel er de artisjokkenvinaigrette bij. Leg bij elke portie een paar plakjes warm of lauw kalfsbrood.
Serveer meteen.