Recept
« Terug naar recepten
Pakketje van witte asperges in gerookte zalm
PT30M
Pakketje van witte asperges in gerookte zalm
Een heerlijk pakketje van witte asperges in gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pakketje van witte asperges in gerookte zalm te bereiden
Schil de asperges, snij ongeveer een 2 tal cm van het uiteinde.
Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water ( 5 á 9 min naar gelang de dikte ervan).
Wanneer de asperges gaar zijn verwijder deze uit het water en laat ze onmiddellijk afkoelen in ijswater.
Bewaar het kookvocht.
Kruid de oesterzwammen met peper en zout en kleur deze aan in wat geklaarde boter.
Bereid een Mousselinesaus aan de hand van de eieren, witte wijn en de room Breng op smaak met peper en zout en houdt warm.
Breng het kookvocht van de asperges aan de kook en draai het vuur uit wanneer het kookt.
Leg hierin de gegaarde asperges laat de asperges de warmte aannemen.
Vervolgens verwijder je het kookvocht en laat eventjes op een theedoek uitlekken.
Neem een zalmsneetje en schik hierin wat asperges en rol vervolgens het geheel op.
Bereiden mouselinnesaus.
Laat de boter op de rand van het vuur smelten en verwijder het bovendrijvend schuim.
Meng de iegelen met het water en klop afwisselend op een zacht en een hard vuur de eigelen tot een schuimige massa.
Voeg er wat citroensap bij.
Werk de eigel weg van het vuur geleidelijk op met de gesmolten boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er de opgeklopte el room aan toe.
Garneren:
Schik wat gebakken oesterzwammen op een groot warm plat bord en leg hierop het zalmrolletje.
Nappeer wat mousselinesausover het geheel.
Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water ( 5 á 9 min naar gelang de dikte ervan).
Wanneer de asperges gaar zijn verwijder deze uit het water en laat ze onmiddellijk afkoelen in ijswater.
Bewaar het kookvocht.
Kruid de oesterzwammen met peper en zout en kleur deze aan in wat geklaarde boter.
Bereid een Mousselinesaus aan de hand van de eieren, witte wijn en de room Breng op smaak met peper en zout en houdt warm.
Breng het kookvocht van de asperges aan de kook en draai het vuur uit wanneer het kookt.
Leg hierin de gegaarde asperges laat de asperges de warmte aannemen.
Vervolgens verwijder je het kookvocht en laat eventjes op een theedoek uitlekken.
Neem een zalmsneetje en schik hierin wat asperges en rol vervolgens het geheel op.
Bereiden mouselinnesaus.
Laat de boter op de rand van het vuur smelten en verwijder het bovendrijvend schuim.
Meng de iegelen met het water en klop afwisselend op een zacht en een hard vuur de eigelen tot een schuimige massa.
Voeg er wat citroensap bij.
Werk de eigel weg van het vuur geleidelijk op met de gesmolten boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er de opgeklopte el room aan toe.
Garneren:
Schik wat gebakken oesterzwammen op een groot warm plat bord en leg hierop het zalmrolletje.
Nappeer wat mousselinesausover het geheel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Wat een lieve woorden.
Ik wordt liefdevol verzorgt door mijn vrouw en kinderen, en we houden de moed erin.
Bedankt nogmaals voor de opbeuren de woorden.
m.v.g. Bert Allers
theresia zegt:
Succes weer met je werk/hobby, we smullen dit weekend met de kinders weer van dit recept, groetjes
Theresia
bertal zegt:
sorry dat ik zo laat reageer, ben 14 dagen ernstig ziek geweest maar gelukkig gaat het weer goed.
gelukkig dat het goed gesmaakt heeft.
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Fijn dat het lekker gesmaakt heeft en dat het goed te maken is.
Nog veel plezier op de camping.
:);)m.v.g. Bert Allers