Recept
« Terug naar recepten
Palava
PT30M
Palava
Dit gerecht voor het eerst gegeten toen ik in Portugal was. Ingredienten gevraagd en thuis aan de slag gegaan. Resultaat mag er zijn :)
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Palava te bereiden
Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak de ui in de olie en voeg daarna de kipfilet toe.
Kruiden met wat zout en chili.
Daarna de tomaten (gesneden), pindakaas en indien nodig wat water toevoegen.
Laat het koken en voeg chilipoeder, zout en tijm toe naar smaak (niet te weinig tijm, want dat zorgt voor de karakteristieke smaak van dit gerecht).
Gooi dan de spinazie erbij en laat het op een laag vuur met een deksel op de pan ontdooien (indien bevroren).
Nog even doorkoken en dan serveren met de zilvervliesrijst.
Bak de ui in de olie en voeg daarna de kipfilet toe.
Kruiden met wat zout en chili.
Daarna de tomaten (gesneden), pindakaas en indien nodig wat water toevoegen.
Laat het koken en voeg chilipoeder, zout en tijm toe naar smaak (niet te weinig tijm, want dat zorgt voor de karakteristieke smaak van dit gerecht).
Gooi dan de spinazie erbij en laat het op een laag vuur met een deksel op de pan ontdooien (indien bevroren).
Nog even doorkoken en dan serveren met de zilvervliesrijst.