Wat een beetje lastig is ,de paling van de graten ontdoen..
heel leuk gerechtje om te maken, en natuurlijk
erg lekker...mijn man heeft gesmuld !!
Recept
« Terug naar recepten
Paling in het groen
PT30M
Paling in het groen
Een heerlijk paling in het groen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Topchef
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paling in het groen te bereiden
1. Rol de paling, huidkant binnen, graatkant buiten, van dik naar dun op en zet vast met prikkers.
2. Meng panko met bosui, vadouvan en zout tot een panade.
3. Wentel de paling door de bloem, haal door losgeklopt ei en wentel door de panade.
4. Bak de paling om en om gaar in geclarifieerde boter.
5. Serveer met avocadosaus en dubbelgedopte grofgehakte tuinboontjes.
Avocadosaus
3 personen
Ingrediënten
140 gram avocado
40 gram waterkers, blaadjes, gewassen
10 gram dragon, blaadjes
15 gram kervel
85 gram kippen bouillon
½ limoen, alleen het sap
zout en peper
Bereidingswijze
1. Maal de waterkers al pulsend fijn en voeg na 6 pulses dragon en kervel toe.
2. Voeg als de kruiden gemalen zijn avocado toe en maal samen met bouillon tot een gladde crème.
3. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
4. Verwarm per persoon een eetlepel bouillon warm hier 2 lepels advocadocreme in op. Serveer direct
2. Meng panko met bosui, vadouvan en zout tot een panade.
3. Wentel de paling door de bloem, haal door losgeklopt ei en wentel door de panade.
4. Bak de paling om en om gaar in geclarifieerde boter.
5. Serveer met avocadosaus en dubbelgedopte grofgehakte tuinboontjes.
Avocadosaus
3 personen
Ingrediënten
140 gram avocado
40 gram waterkers, blaadjes, gewassen
10 gram dragon, blaadjes
15 gram kervel
85 gram kippen bouillon
½ limoen, alleen het sap
zout en peper
Bereidingswijze
1. Maal de waterkers al pulsend fijn en voeg na 6 pulses dragon en kervel toe.
2. Voeg als de kruiden gemalen zijn avocado toe en maal samen met bouillon tot een gladde crème.
3. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
4. Verwarm per persoon een eetlepel bouillon warm hier 2 lepels advocadocreme in op. Serveer direct