KookJij

Paling in het groen

Een heerlijk paling in het groen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Topchef
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paling in het groen te bereiden

1. Rol de paling, huidkant binnen, graatkant buiten, van dik naar dun op en zet vast met prikkers.

2. Meng panko met bosui, vadouvan en zout tot een panade.

3. Wentel de paling door de bloem, haal door losgeklopt ei en wentel door de panade.

4. Bak de paling om en om gaar in geclarifieerde boter.

5. Serveer met avocadosaus en dubbelgedopte grofgehakte tuinboontjes.

Avocadosaus

3 personen

Ingrediënten

140 gram avocado

40 gram waterkers, blaadjes, gewassen

10 gram dragon, blaadjes

15 gram kervel

85 gram kippen bouillon

½ limoen, alleen het sap

zout en peper

Bereidingswijze

1. Maal de waterkers al pulsend fijn en voeg na 6 pulses dragon en kervel toe.

2. Voeg als de kruiden gemalen zijn avocado toe en maal samen met bouillon tot een gladde crème.

3. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.

4. Verwarm per persoon een eetlepel bouillon warm hier 2 lepels advocadocreme in op. Serveer direct

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Wat een beetje lastig is ,de paling van de graten ontdoen..
heel leuk gerechtje om te maken, en natuurlijk
erg lekker...mijn man heeft gesmuld !!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst