Recept
« Terug naar recepten
Paling in 't groen
PT45M
Paling in 't groen
Een heerlijk paling in 't groen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinair Ambiance
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paling in 't groen te bereiden
Smelt de boter in een gietijzeren pan.
Hak de sjalot fijn en fruit hem met de fijngehakte peterselie glazig in de boter.
Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
Voeg de stukken paling toe en braad ze onder voortdurend roeren op hoog vuur.
Zorg ervoor dat de paling niet bruin wordt.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Dek de pan gedeeltelijk af en laat verder sudderen op een laag vuur.
Voeg een paar minuten voor het einde, wanneer de paling gaar is, de zuring, spinazie en de verse groene kruiden toe.
Laat het geheel nog 7 min. doorverwarmen.
Dien op met brood.
Hak de sjalot fijn en fruit hem met de fijngehakte peterselie glazig in de boter.
Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
Voeg de stukken paling toe en braad ze onder voortdurend roeren op hoog vuur.
Zorg ervoor dat de paling niet bruin wordt.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Dek de pan gedeeltelijk af en laat verder sudderen op een laag vuur.
Voeg een paar minuten voor het einde, wanneer de paling gaar is, de zuring, spinazie en de verse groene kruiden toe.
Laat het geheel nog 7 min. doorverwarmen.
Dien op met brood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Als je goed leest is deze paling al schoongemaakt en zijn er mootjes van 4 cm.van gemaakt
2-3 kg is wel erg veel.
:);)
veel succes.
m.v.g. Bert Allers
dirckx zegt: