Recept
« Terug naar recepten
Paling uit Volendam
PT50M
Paling uit Volendam
Een heerlijk paling uit volendam recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paling uit Volendam te bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.
Snijd de paling in stukken van ca. 6 cm lang.
Breng de melk aan de kook met de azijn, wat zout en flink wat vers gemalen peper en voeg de laurierblaadjes toe.
Voeg de aardappels en de paling toe en laat het geheel onder voortdurend roeren in ca. 35 minuten garen. Kijk daarbij uit dat de melk niet aanbrandt!
Schil de worteltjes en kook ze beetgaar in water met wat zout.
Voeg de worteltjes de laatste 5 minuten bij de paling en de aardappels.
Lepel de aardappels, worteltjes en paling op voorverwarmde borden.
Snijd de paling in stukken van ca. 6 cm lang.
Breng de melk aan de kook met de azijn, wat zout en flink wat vers gemalen peper en voeg de laurierblaadjes toe.
Voeg de aardappels en de paling toe en laat het geheel onder voortdurend roeren in ca. 35 minuten garen. Kijk daarbij uit dat de melk niet aanbrandt!
Schil de worteltjes en kook ze beetgaar in water met wat zout.
Voeg de worteltjes de laatste 5 minuten bij de paling en de aardappels.
Lepel de aardappels, worteltjes en paling op voorverwarmde borden.
Joop v Rij zegt: