Recept
« Terug naar recepten
Palingfilets met waterkersmayonaise
PT20M
Palingfilets met waterkersmayonaise
Een heerlijk palingfilets met waterkersmayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Palingfilets met waterkersmayonaise te bereiden
Schil en kook de aardappels. Kook en pel de eieren. Snijd de ui grof en bak deze samen met de fijngehakte knoflook in een beetje olie. Blus af met de witte wijn en laat inkoken tot het vocht volledig is verdwenen. Voeg de suiker en een snufje zout toe. Breng een ruime pan water aan de kook. Blancheer de waterkers 1 minuut en spoel koud. Pureer de waterkers en mayonaise met de staafmixer tot een glad mengsel. Schep een paar aardappels naast elkaar op een bord. Leg er wat palingfilet op en verdeel de uitjes erover. Snijd de eieren doormidden en leg twee helften op de uien. Schep wat waterkersmayonaise over de eieren.