Recept
« Terug naar recepten
Pandancake
PT60M
Pandancake
Een heerlijk pandancake recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
R. Guerand
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pandancake te bereiden
Oven voorverwarmen op 180°C.
De eieren splitsen en in aparte beslagkommen doen.
Vanille suiker en cream of tar tar bij eiwit doen en 10 minuten mixen tot het luchtig en stijf is.
Eierdooiers 5 minuten mixen tot het mooi romig is, dan beetje bij beetje de gezeefde basterdsuiker toevoegen en nog 5 minuten mixen.
De gezeefde bloem erbij doen.
Blijven mixen totdat het mooi glad is.
Pandan aroma toevoegen.
Eventueel iets meer Pandan aroma toevoegen indien je de kleur intenser wilt hebben.
Zonnebloemolie toevoegen en als laatste beetje voor beetje de kokosmelk erbij doen.
Het beslag mag niet te dun of te dik zijn het moet langzaam van je spatel afgaan.
Eventueel cocosmelk vermeerden of verminderen.
Als alles goed gemixt is voorzichtig het eiwit erdoor spatelen.
De bakvorm met een kwastje zonnenbloem olie insmeren.
Dan voorzichtig het beslag in de bakvorm doen.
Oventemperatuur op 200°C zetten en cake 1 uur bakken.
De eieren splitsen en in aparte beslagkommen doen.
Vanille suiker en cream of tar tar bij eiwit doen en 10 minuten mixen tot het luchtig en stijf is.
Eierdooiers 5 minuten mixen tot het mooi romig is, dan beetje bij beetje de gezeefde basterdsuiker toevoegen en nog 5 minuten mixen.
De gezeefde bloem erbij doen.
Blijven mixen totdat het mooi glad is.
Pandan aroma toevoegen.
Eventueel iets meer Pandan aroma toevoegen indien je de kleur intenser wilt hebben.
Zonnebloemolie toevoegen en als laatste beetje voor beetje de kokosmelk erbij doen.
Het beslag mag niet te dun of te dik zijn het moet langzaam van je spatel afgaan.
Eventueel cocosmelk vermeerden of verminderen.
Als alles goed gemixt is voorzichtig het eiwit erdoor spatelen.
De bakvorm met een kwastje zonnenbloem olie insmeren.
Dan voorzichtig het beslag in de bakvorm doen.
Oventemperatuur op 200°C zetten en cake 1 uur bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
e.roelofsen zegt:
brinkie1970 zegt:
Pandan is een smaak die ik niet echt kan omschrijven. Heb je misschien wel eens pandan rijst op? De rijst is ook gewoon te koop bij alle supermarkten. Het pandan-aroma is te koop bij Indische toko's.
Met vriendelijke groet,
Sascha