Recept
« Terug naar recepten
Pangafilet uit de oven
PT40M
Pangafilet uit de oven
Een heerlijk pangafilet uit de oven recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marcel Kraaijenoord
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
42
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pangafilet uit de oven te bereiden
Laat de vis ontdooien, dep hem goed droog en kruid met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pangafilet in een met boter ingevette ovenschaal. Snijd de uien en tomaten in stukken. Bak eerst de uien 3 minuten, voeg dan de tomaten toe en bak dit samen nog eens 5 minuten. Roer er uitgeperste knoflook, het visbouillonblokje en de wijn door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over de vis en laat die in ca. 15 minuten garen in de oven. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten goudbruin en schep ze met de basilicum en olijfolie extra vierge door de rijst. Serveer dit bij de pangafilet in tomatensaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
H. zegt:
Lex zegt:
Kees zegt:
Ton zegt:
Gebruik aub geen diepvriesvis maar als het even kan altijd vers.
Ik woon in frankrijk waar ik een pension heb en maak regelmatig panga klaar voor mijn gasten, als je echte verse hebt hoeft deze maar 8 a 10 minuten in een oven op 200-220 graden, en daarna is hij zo mals als boter!!!!
Succes allemaal
A. Huisen zegt: