Recept
« Terug naar recepten
Pangasiusfilet met aardappelen
PT40M
Pangasiusfilet met aardappelen
Een heerlijk pangasiusfilet met aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pangasiusfilet met aardappelen te bereiden
Snij de geschilde aardappelen in blokjes en kook deze gedurende 5 minuten, giet af en hou apart.
Snij de vis in grove stukken en besprenkel met citroensap, bestrooi met peper.
Leg de vis in een ovenschotel. Verhit boter en bak hierin de spekblokjes krokant, voeg gesnipperde ui en champignons in vier gesneden toe, bak het geheel gedurende 5 minuten en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de vis. Roer de helft van de gemalen kaas door de room samen met de bieslook en verdeel over de visschotel. Leg de gekookt aardappeltjes erover, kruid met peper, bestrooi met de overgebleven kaas en zet het geheel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 25 minuten.
Snij de vis in grove stukken en besprenkel met citroensap, bestrooi met peper.
Leg de vis in een ovenschotel. Verhit boter en bak hierin de spekblokjes krokant, voeg gesnipperde ui en champignons in vier gesneden toe, bak het geheel gedurende 5 minuten en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de vis. Roer de helft van de gemalen kaas door de room samen met de bieslook en verdeel over de visschotel. Leg de gekookt aardappeltjes erover, kruid met peper, bestrooi met de overgebleven kaas en zet het geheel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 25 minuten.