Recept
« Terug naar recepten
Pangasiusfilet met prei in kerrieroom
PT35M
Pangasiusfilet met prei in kerrieroom
Een heerlijk pangasiusfilet met prei in kerrieroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mannen van de zee.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pangasiusfilet met prei in kerrieroom te bereiden
Oven op 175 gr C.
De preien schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
De olie verhitten en de prei in ong. 4 minuten al omscheppend beetgaar fruiten.
Dan de HELFT van de kerriepoeder en zout en peper naar smaak toevoegen.
De ovenschaal invetten en 3/4 van de prei over de bodem verdelen. De rest van de prei in de pan laten.
De visfilets inwrijven met zout en peper en wat citroensap.
De visfilets op het prei-kerriemengsel leggen.
Nu de crème fraïche een beetje loskloppen en samen met de rest van de kerrie door het achtergehouden preimengsel roeren. Proeven en eventueel nog kerrie of zout of peper toevoegen.
De kerrie-crème fraïcheroom over de visfilets strijken.
Geraspte kaas naar smaak erover verdelen.
In de oven voor ong. 15 à 20 minuten.
De preien schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
De olie verhitten en de prei in ong. 4 minuten al omscheppend beetgaar fruiten.
Dan de HELFT van de kerriepoeder en zout en peper naar smaak toevoegen.
De ovenschaal invetten en 3/4 van de prei over de bodem verdelen. De rest van de prei in de pan laten.
De visfilets inwrijven met zout en peper en wat citroensap.
De visfilets op het prei-kerriemengsel leggen.
Nu de crème fraïche een beetje loskloppen en samen met de rest van de kerrie door het achtergehouden preimengsel roeren. Proeven en eventueel nog kerrie of zout of peper toevoegen.
De kerrie-crème fraïcheroom over de visfilets strijken.
Geraspte kaas naar smaak erover verdelen.
In de oven voor ong. 15 à 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Lekker en makkelijk. Je kunt dit van tevoren voorbereiden en dan 20 à 30 minuten vóórdat je gaat eten in de voorverwarmde oven doen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
:D
Monique stroobants zegt: